Вирішив покінчити з життям, бо посварився з дівчиною?: у Луцьку неповнолітній юнак кинувся під авто; Майже 5 тисяч волинян хворіють на COVID-19: де виявили спалахи; Виліз на вагон: у Луцьку на вокзалі неповнолітнього юнака вдарило струмом; Гарбуз, зустріч із "медведчуківцями" і програш кандидата: як минув візит Зеленського на Волинь; Червоно-помаранчева Волинь: як поділили область та куди потрапив Луцьк; Що відомо про потенційних кандидатів у мери Луцька; "Ситуація з COVID-19 на Волині складна", − ОДА; На Волині медики вночі врятували чоловіка, який не міг самостійно дихати; Підкилимні ігри та кумівство: до списку волинського осередку партії ЄС увійшли "випадкові" люди та родичі − такими були головні новини Волині 23 жовтня.

Читайте також: Отримав удар струмом і впав поміж вагонами: поліція повідомила деталі трагедії у Луцьку

Вирішив покінчити з життям, бо посварився з дівчиною?: у Луцьку неповнолітній юнак кинувся під авто

У Луцьку стався неприємний інцидент, який скоїв неповнолітній юнак. Сьогодні, близько 2 години ночі на вулиці Ковельській біля спиртзаводу 17-річний юнак кинувся під колеса авто.

За словами очевидців, юнак кинувся під автомобіль "Мерседес Бенц". Його госпіталізували, а автомобіль вилучили на штраф-майданчик.

Як пояснив пасажир, ані водій, який рухався зі швидкістю близько 50 км/год, ані хлопець, який хотів вчинити самогубство, – не перебували у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Майже 5 тисяч волинян хворіють на COVID-19: де виявили спалахи

Станом на 23 жовтня коронавірусом хворіють більше 4800 волинян. Найгірша ситуація спостерігається в Нововолинську, Володимир-Волинську та Ківерцівському районі.

Про це йшлося 23 жовтня у Волинській облдержадміністрації під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Заступниця директора Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Надія Костирка розповіла, що епідситуація залишається складною, адже відзначається подальша тенденція до росту захворювань. За останні дні приріст захворювання становить 8-12%.

Читайте також: Повідомили про стан 13-річного хлопчика, котрий на мотоциклі "влетів" у трактор на Волині (відео)

Виліз на вагон: у Луцьку на вокзалі неповнолітнього юнака вдарило струмом (відео)

У Луцьку на залізничному вокзалі неповнолітній юнак отримав ураження струмом.

За словами очевидців, 15-річний хлопець виліз на вагон вантажного потяга, де й отримав удар струмом, і впав поміж вагонами.

Свідком трагедії стала його неповнолітня подруга, яка і викликала швидку допомогу.

За словами очевидців, юнак отримав важкі опіки всього тіла. Його госпіталізували в обласну дитячу лікарню. А його подругу забрали у відділ поліції для з’ясування обставин пригоди.

Гарбуз, зустріч із "медведчуківцями" і програш кандидата: як минув візит Зеленського на Волинь

Вчора, 22 жовтня, Волинь з черговим візитом відвідав президент України Володимир Зеленський. І хоча в липні цього ж року його зустріч із волинянами пройшла без пригод, то уже на цей раз жителі Волині поставили гаранту незручні запитання. Ба більше, місцеві мешканці Ковельського району навіть подарували Зеленському гарбуза.

Прибувши на луцький аеродром, Володимир Зеленський відразу гелікоптером відправився у село Вербка Ковельського району, де буквально пролетів коридорами новозбудованої школи. Незважаючи на те, що школу відкрили ще рік тому, її будівництво вписали до програми президента "Велике будівництво" і стали називати його заслугою.

Читайте також: У Луцьку підпалили BMW X5 (фото)

Червоно-помаранчева Волинь: як поділили область та куди потрапив Луцьк

Сьогодні, 23 жовтня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 З 00 годин 00 хвилин 26 жовтня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування, повідомляє Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

До червоної зони буде віднесено: міста Володимир-Волинський та Нововолинськ, Ківерцівський район Волинської області.

До помаранчевої зони: міста Луцьк та Ковель, Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Камінь-Каширський, Ковельський, Локанчинський, Луцький, Любешівський, Любомльський, Маневицький, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський та Шацький райони Волинської області.

Що відомо про потенційних кандидатів у мери Луцька

Ефективне керування містом потребує вміння брати на себе відповідальність за складні рішення, вміння бачити в перспективі, як ухвалені рішення відгукнуться у майбутньому, це вміння бачити стратегічно, вміння будувати, а не руйнувати, вміння грамотно і раціонально розпоряджатися ресурсами. Саме тому, обираючи людину, яка буде керманичем міста, варто проаналізувати здобутки і досягнення кожного кандидата.

Уже 25 жовтня жителі обласного центру обиратимуть Луцького міського голову з-поміж 11 кандидатів. Серед них – досвідчені політики і люди, які в цій справі зовсім новачки. До слова, згідно з результатами опитуванням, яке проводиться на сайті Інформаційного агентства Волинські Новини, лідером є Ігор Поліщук: за нього проголосували 45 % читачів, які взяли участь в голосуванні. Він також є явним фаворитом електоральних уподобань лучан, згідно з результатами соціологічних досліджень, які ще на старті виборчої кампанії прогнозували йому перемогу. Рейтинг цього кандидата наразі упевнено утримує першу позицію.

Читайте також: "Поліз на потяг, аби вразити дівчину", – мама обпеченого на луцькій залізниці підлітка (відео)

"Ситуація з COVID-19 на Волині складна", − ОДА

У лікарнях області з діагнозом "коронавірус" госпіталізовано 694 волинянина, третина з них у важкому стані.

Про це розповіла під час брифінгу виконувачка обов'язків начальника обласного управління охорони здоров'я Людмила Тимощук.

Загалом в області у 18 медзакладах лікують коронавірусну інфекцію. Для недужих передбачено 1293 ліжка. 376 з них оснащені киснем. Зі слів Людмили Тимощук, цього замало. Кількість ліжкомісць для кисневозалежних хворих планують збільшити. Для цього з держбюджету на Волинь вже надійшло 16,5 мільйонів гривень.

"219 ушпиталених волинян нині у важкому стані та розміщені у палатах інтенсивної терапії", − каже Людмила Тимощук.

На Волині медики вночі врятували чоловіка, який не міг самостійно дихати

У Ковельському МТМО медики врятували життя чоловікові, що не міг самостійно дихати через гострий набряк гортані. 

Посеред ночі до приймального відділення Ковельського МТМО звернувся 39-річний чоловік, що практично зовсім не міг дихати через сильно виражений набряк м'яких тканин шиї та гортані. Про це інформують на сторінці медзакладу у Facebook.

До цього моменту, за словами родичів, він скаржився на біль у горлі. Чоловіка негайно госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Незважаючи на інтенсивне лікування, наростали явища асфіксії за рахунок стиснення м'якими тканинами шиї.

Читайте також: На Волині депутат отримав штраф за неподану декларацію

Підкилимні ігри та кумівство: до списку волинського осередку партії ЄС увійшли "випадкові" люди та родичі

Партія "Європейська Солідарність" на Волині йде на вибори під лозунгом чесності, прозорості, боротьби з олігархатом, дарма, що очільник партії – один із найбагатших українських олігархів. На місцях ситуація ще гірша: підкилимні ігри, кумівство, самоправство. Волинський обласний осередок партії ЄС – не виняток. Під стягом політсили у владу йдуть незрозумілі особистості, які ніколи не мали стосунку до політики, не мали стосунку до Волині, люди, які мають скандальну репутацію. І все це – з подачі очільниці обласного осередку Юлії Вусенко.

Нагадаємо, депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко в місцеву політику потрапила через партію "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового. У "сміттєвому" конфлікті Садового і Петра Порошенка щодо львівського сміття вона ревно захищала свого патрона. Проте у вересні 2020 року як грім із ясного неба з’явилася новина про те, що Юлія Вусенко очолила обласний осередок партії "Європейська Солідарність". Про давню ворожнечу з Порошенком було забуто.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook