На Волині у жахливій аварії загинуло подружжя; Замаскувався накладною бородою та взяв з собою пістолет із глушником: стали відомі деталі нападу на волинського депутата-мільйонера; Помер один із засновників Народного Руху на Волині; "Мені не подобається як вони працюють", – Ігор Палиця про роботу міської влади Луцька; У голови Волинського апеляційного суду з'явився заступник − такими були головні новини Волині та Луцька у п'ятницю, 29 листопада.

Читайте також: Зв'язали жінок та викрали гроші: стало відомо, на кого зухвало напали та чий будинок пограбували на Волині

На Волині у жахливій аварії загинуло подружжя

На Волині трапилась смертельна аварія.

На дорозі сполученням Піща-Шацьк між поворотами на урочище Медик – село Гаївка 28 листопада, близько 18:00 години, зіткнулися два автомобілі.

В результаті цього автівки зазнали механічних ушкоджень. За попередньою інформацією, в аварії загинула жінка із села Полапи Любомльського району. Не вдалося врятувати медикам і її чоловіка.

У Шацькому відділенні поліції факт ДТП підтвердили, встановлюються обставини ДТП.

Деталі аварії у Головному управлінні НП у Волинській області повідомлять згодом.

Читайте також: На Волині викрили підприємства, які незаконно торгували пальним

Замаскувався накладною бородою та взяв з собою пістолет із глушником: стали відомі деталі нападу на волинського депутата-мільйонера

На Волині судитимуть 38-річного мешканця села Бузаки, який кинув гранату на подвір’я оселі депутата обласної ради Анатолія Буська, а згодом ще й напав на нього зі зброєю. Про це повідомляє прокуратура Волинської області.

Нагадаємо, кримінальна історія трапилася наприкінці весни, а саме у травні. Почалося все з того, що уночі восьмого травня на подвір’ї оселі в Камені-Каширському, де мешкає Анатолій Бусько, прогримів вибух. Як встановили слідчі, спрацював саморобний вибуховий пристрій. На щастя, тоді ніхто не постраждав, окрім майна.

Над ранок 20 травня він замаскувався накладною бородою та перукою, взяв із собою електрошоковий пристрій й споряджений бойовими патронами пістолет із глушником, проник через паркан на те ж обійстя й, скориставшись заздалегідь підготовленими дублікатами ключів, зайшов у будинок.

У помешканні зловмисник напав на господаря, ударив шокером та, приставивши до голови пістолет, почав питати, хто є в хаті.

Почувши, що на шум поспішають члени родини господаря,нападник став утікати. Надворі він заволодів автівкою, проте не зміг виїхати з подвір'я та мусив втікати пішки.

Читайте також: Вибух стався на подвір'ї помешкання депутата Волиньради

Помер один із засновників Народного Руху на Волині

Перестало битися серце колишнього депутата Ковельської міської ради та великого патріота України.

В ніч з 27 на 28 листопада помер колишній депутат Ковельської міської ради Володимир Осіюк.

Під проводом Володимира Осіюка національно-патріотичні сили Ковеля домоглися повернення релігійній громаді міста Благовіщенської церкви, приміщення якої за радянських часів використовувалося під спортивну споруду. Саме він з однодумцями організовував поїздки ковельчан на Запорізьку Січ та "живий ланцюг", завжди був перший і найактивніший учасник всіх політичних акцій в Ковелі, на Волині та в Україні

До останніх своїх днів Володимир Осіюк був станичним Ковельської міської станиці братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура, входив до складу міського комітету ВО "Свобода". Володимира Костянтиновича знали, як безкорисливу, справедливу, добродушну людину, справжнього патріота України.

Читайте також: Відійшла у Вічність волинська повстанка, письменниця, політична і громадська діячка

"Мені не подобається як вони працюють", – Ігор Палиця про роботу міської влади Луцька (відео)

Народний депутат від групи "За майбутнє" Ігор Палиця оцінив діяльність нинішнього керівництва обласного центру Волині.

Як зазначив народний обранець, міська влада не у повній мірі виправдовує його очікування. Найбільш негативно, на його думку, зіграла ситуація із відсутністю водопостачання в місті нещодавно. Нагадаємо, що на лінії водогону сталася аварія, яку змушені були ліквідувати.

"Мені не сподобалася ситуація, яка відбулася днями з постачанням води: невчасно попередили місто, нічого не зробили щоб був запас води в лікарнях. Фонд "Тільки разом" уже вирішував питання постачання води в перинатальний центр та обласну лікарню в аварійному режимі", – зауважив народний депутат.

Окрім того, він відзначив, що в міській раді недостатньо приділяють уваги вирішенню інфраструктурних питань, комплексного розвитку міста. Адже ще раніше владу просили залучити спеціалістів, проєктні інститути, які б напрацювали пропозиції як вирішити в місті ситуації з парковками, транспортними потоками, стоянками. Також, додав Ігор Палиця, у Луцьку так і не запровадили мораторій на нове житлове будівництво.

"Я наполягав на тому, щоб ввести мораторій на все нове житлове будівництво, поки не буде зроблений аналіз того де будуть стоянки, нові дороги, комунікації, яким буде зонування та ін. Це не зробили. Я не знаю чому, але під час наступної зустрічі з керівництвом міста я казатиму, що мені не подобається як вони працюють", – наголосив він.

Читайте також: У Луцьку велосипедист потрапив під колеса автомобіля (фото)

У голови Волинського апеляційного суду з'явився заступник

У Волинському апеляційному суді обирали заступника голови. Про це повідомляється на сторінці суду у мережі Facebook.

Відповідно до рішення зборів суддів від 29 листопада 2019 року за результатами таємного голосування більшістю голосів заступником голови Волинського апеляційного суду обрано суддю судової палати з розгляду кримінальних справ ПОДОЛЮКА Василя Анатолійовича.

Обраний заступник голови суду Василь Подолюк подякував колективу за підтримку та довіру.

Відповідно до частини третьої ст. 20 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" голова суду та його заступник обираються на посади шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів строком на три роки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook