У пацієнтів Луцької міської клінічної лікарні підтвердили коронавірус, Волинських СБУшників затримали за фінансування тероризму: хто ці особи (фото), Волинські медики, які робили розтин хворого на коронавірус лікаря, заразилися на COVID-19, Волинський Porsche Cayenne, набитий контрабандою респіраторів, затримала поліція у Словаччині (фото), У районі на Волині зафіксували випадок зараження коронавірусом, Повідомили, з ким спілкувалася інфікована коронавірусом волинянка та хто вона така – такими були головні новини Волині у суботу 4 квітня.

Читайте також: Повідомили деталі інфікування коронавірусом жительки Горохівського району

Волинських СБУшників затримали за фінансування тероризму: хто ці особи (фото)

Підполковника СБУ у Волинській області, який надавав військовослужбовцям, котрі виконують завдання на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, хабарі за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежування та його колегу-спільника, затримали за фінансування тероризму.

Як стало відомо "Під Прицілом" з власних джерел, затриманими є Юрій Силюк – підполковник управління по боротьбі з корупцією та Андрій Заболотний – начальник антитерористичного сектору Департаменту захисту національної державності.

Як зазначало Державне бюро розслідувань, слідчі затримали старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Управління Служби безпеки України у Волинській області та його спільника за сприяння фінансуванню тероризму в особливо великому розмірі, вчиненого організованою групою осіб та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 258-5 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України)", – сказано у повідомленні.

За попередньою інформацією, працівник СБУ систематично надавав військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, хабарі за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежування.

Зазначається, що 3 квітня після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 28 тис грн підполковника СБУ та його спільника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Волинські медики, які робили розтин хворого на коронавірус лікаря, заразилися на COVID-19

Двоє медичних працівників, які робили розтин хворого на коронавірус лікаря-гінеколога, заразилися на COVID-19. Зокрема тести показали позитивні результати.

Як стало відомо, лікар та медична сестра, які проводили дану процедуру 3 квітня отримали позитивні результати тесту. Ще одна медсестра також чекає на результати.

Володимир Онищук наголошує, що розтин відбувався з дотриманням всіх процедур та в захисному спорядженні, адже вже тоді було відомо, що в померлого, ймовірно, є коронавірус.

З його слів, медики почувають себе задовільно, симптомів хвороби не мають, перебувають на самоізоляції. Відповідно до процедури, у всіх приміщеннях після розтину провели чистку, обробку і прибирання.

Читайте також: На Волині злодії викрали два транспортні засоби

Волинський Porsche Cayenne, набитий контрабандою респіраторів, затримала поліція у Словаччині (фото)

На виїзді із словацького міста Міхаловце поліція зупинила елітний білий Porsche Cayenne на українських номерах, а у середині 2769 медичних респіраторів типу FFP1 і FFP2.

"Українець, що кермував автівкою не зміг пояснити їх походження. Правоохороні підозрюють його в контрабанді і передали автомобіль та респіратори до словацьких митників, аби з‘ясувати їх походження. А також – де і коли вони були завезені в країну", – йдеться у повідомленні.

У районі на Волині зафіксували випадок зараження коронавірусом

На Волині зафіксували ще один випадок зараження коронавірусом.

Нещодавно до КНП "Горохівська центральна района лікарня" звернулась мешканка району зі скаргами на підвищену температуру та утруднене дихання. Пройдений нею експрес-тест дав позитивний результат. Медики направили біоматеріали на аналізи методом ПЛР. Результати діагностики підтвердили захворювання на коронавірус.

В оперативному порядку зібрали дистанційне засідання районного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації.

На даний час поліція проводить роботу з колом контактних осіб та проводиться дезінфекція ймовірних місць перебування хворої.

Зараз жінка знаходиться у КНП "Горохівська центральна района лікарня".

Повідомили, з ким спілкувалася інфікована коронавірусом волинянка та хто вона така

42-річна жінка, мешканка села Підгайці Володимир-Волинського району, бізнес-вумен, яка тримає у Володимирі-Волинському магазин непродуктових товарів на вулиці Ковельській неподалік АТБ – ось що розповідають про першу хвору на коронавірус у Володимирі-Волинському.

Нагадаємо, у жінки підтвердили коронавірус 3-го квітня у результаті ПЛР-діагностики, хоча попередньо експрес-тест показав негативний результат. Пацієнтку направили до Луцька.

Мешканка району звернулася до Володимир-Волинського ТМО кілька днів тому зі скаргами на утруднене дихання та підвищену температуру.

Відвідувачі лікарні розповідають, що бачили її в черзі до кабінету флюрографії. На жінці не було маски.

Також, повідомляють, що жінка нещодавно встигла відвідати одне з найбільших відділень банків у Володимирі-Волинському.

Число контактів людей, з якими впродовж двох тижнів встигла поспілкуватися інфікована велике, серед них є і багато бізнесменів. Стало відомо, що усіх вона назвати не взмозі.

У пацієнтів Луцької міської клінічної лікарні підтвердили коронавірус

У двох пацієнтів з важкими пневмоніями, які нині перебувають у Луцькій міській клінічній лікарні, підтвердили коронавірус.

Обидва отримані результати ПЛР – позитивні. Наразі пацієнти переведені у ВОІЛ. Одна хвора знаходиться у важкому стані з низькою сатурацією.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook