Жителі Володимира-Волинського, куди на днях прибули хасиди для вшанування пам’яті одного зі своїх духовних лідерів Шломо Готліба, вели себе шумно та лишили гори сміття.

Читайте також: У місто на Волині з'їхалися хасиди з усього світу

Про це йшлося під час брифінгу Володимир-Волинського міського голови Ігоря Пальонки, повідомляє Володимир-Волинська міська рада на своєму офіційному сайті.

«Представники єврейської національності вже не перший рік приїздять до нашого міста. Торік їх не було через карантин. А цього року їхній візит набув такого розголосу через те, що паломники розмістились на вулиці Драгоманова, на ділянці, яка була придбана представником хасидів у минулому році. На цій території була встановлена палатка, де жили і молились хасиди. Мешканців навколишніх будинків обурював шум уночі, а також розкидане сміття», – розповів Ігор Пальонка.

Міський голова повідомив, що планується провести громадські обговорення щодо детального плану даної території земельної ділянки, де в майбутньому мають намір звести готель.

«Хочемо почути думку жителів громади, а також будемо розглядати усі можливі ризики. І у будь-якому випадку підтримаємо те, що місто має лишатись чистим та охайним», – підсумував Ігор Пальонка.

Читайте також: "Зеленський має будувати "маленький Єрусалим": євреї звернулись з ультиматумом до президента

Міський голова додав, що хасиди лишили після себе сміття, оскільки договір оренди передбачав, що прибрати територію після святкування зобов’язаний орендодавець, відтак, цю функцію виконали комунальники.

Нагадаємо, Шломо Готліб Карлінер – один із найавторитетніших цадиків в історії хасидизму. Очолював течію під назвою Карлін-Столінський хасидизм. В Людмир Шломо переїхав у 1786 р, чим суттєво збільшив потік паломників до міста і підняв його статус в єврейському світі. Равві Шломо застрелив російський солдат прямо під час молитви в синагозі у 1792.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook