Депутати Луцької міської ради у 2015 році абсолютно безкоштовно виділили місцевому бізнесмену і політику Андрію Покровському чималу територію на вулиці В. Чорновола для будівництва житлового комплексу "Казкова оселя".

Читайте також: Найбільший прогульник Луцької міськради не втрачає нагоди пропіаритись

За здачу в оренду на 10 років ділянки 0,7050 га під багатоквартирний будинок проголосувала велика частина депутатів, які й понині працюють в Луцькраді.

Цікаво, що у рішенні ЛМР від 25.06.2015 році йдеться: "При укладенні інвестиційної угоди передбачити, що 8% житлової площі передається Луцькій міській раді з подальшим виділенням сім'ям загиблих, учасникам АТО".

Однак, як показує час, цей пункт був повністю проігнорований і захисники Вітчизни та їхні сім'ї стали жертвами нахабного обману та шахрайської схеми.

Читайте також: Політолог прокоментував бійку, яку влаштували горе-активісти у Луцькій міській раді

Буквально за місяць, 29 липня 2015 року, міськрада прийняла ще одне схоже рішення. Більшість депутатів проголосували за виділення земельної ділянки на вулиці Огієнка, 2 для будівництва та обслуговування будинку сімейного типу з вбудованими приміщеннями громадського призначення. Земля також безкоштовно перейшла до рук забудовника із зобов'язанням передачі 8% житлової площі сім'ям загиблих, учасникам АТО через Луцькраду.

Як і в попередньому випадку земля була передана безкоштовно, а житло для бійців АТО мало спершу перейти міськраді через інвестиційну угоду.

Читайте також: Колишня секретар Луцькради шокувала поведінкою "леді": матюки, жбурляння предметів, нецензурні жести

Як виявилось пізніше, міська рада взагалі не може заключати інвестиційних угод на передачу квартир учасникам АТО.

"Згідно із законом "Про регулювання містобудівної діяльності" міська рада із забудовником може заключити тільки договір пайової участі. Все інше – заборонено законом", – зазначив начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан у коментарі ar.volyn.ua.

Відтак, в обох випадках надати житло для учасників немає жодних юридичних підстав. Адже хитро внесений пункт про інвестиційну угоду ніби до чогось зобов'язує, але водночас не несе в собі жодного смислу. За такою робочою схемою "розвели" АТОвців.

Ці приклади показують невігластво і лицемірство колишньої влади та працівників служб Луцької міськради, які приймали дані рішення та оформляли їх у вигляді документів.

Як поведе себе по відношенню до учасників АТО та інших пільгових категорій найбагатший депутат нинішнього скликання Луцької міської ради, який позиціонує себе як керівник громадського руху "Свідомі" покаже час. Лучанам лишається сподіватись, що декларовані ним цінності насправді не розійдуться з жадібністю та власною вигодою і він виконає, взяті на себе як забудовник зобов'язання, та виділить захисникм України такі бажані квадратні метри.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter