У Луцьку на партійний з'їзд політичної партії "Слуга народу. Волинь", попри попередню акредитацію не впустили журналістку "Сили правди".

Читайте також: Помічник волинського нардепа йде зі "Слуги народу" через кандидата у мери (відео)

Про інцидента на своїй сторінці у Facebook повідомий колега журналістки Юрій Горбач.

"Ну от і дожили ми до часу, коли карантинні норми стало зручно використовувати для обмеження доступу журналістів до партійних з'їздів.

Сьогодні журналістку Сила правди Mary Smyk не пустили на конференцію з висунення кандидатів на місцевих виборах обласного осередку Слуга Народу – Волинь. Попри те, що Марія в передбачений термін подала заявку на акредитацію, в осередку сьогодні повідомили, що не зможуть допустити, бо приміщення, мовляв, вщент заповнене і доступ отримали лише два ЗМІ", – написав журналіст та додав, що, незважаючи на відмову у доступі на конференцію, його колега все ж приїхала проте її ніхто не впустив у приміщення. 

"Марія все одно приїхала на партійну конференцію, але в приміщення її не пустили з наведених підстав.

Такі дії від партії з одним із найвищим рейтингом підтримки дивують. Для Марії за останні дні це мав бути п'ятий партійний з'їзд. Такого не дозволили собі ні Громадянський Рух "CВІДОМІ", ні Голос. Волинська область, ні ВО "Свобода" Волинь, ні ВО "Батьківщина" Волинь", – йдеться у дописі.

Окрім того, журналісти хотіли почути думки юристів з цього приводу. Тому у коментарях відомі юристи зазначили, що журналісти, які були акредитовані на подію, все ж мали потрапити на неї.

Користувач Ігор Ярий пожартував, що можливо там "зібралися масони", які не хотіли аби журналісти дізналися про "злив Слуги народу".

Читайте також: НАБУ затримало на хабарі помічника "слуги народу", – Лерос

Нагадаємо, що напередодні виборів в обласному осередку "Слуги народу" активно торгували партійними місцями. Наприклад, в міську раду Луцька політичні шарлатани пропонували місце у списку за 5-10 тисяч доларів, а в обласну раду – 10-20 тисяч. Курували цим процесом член ради Волинського обласного осередку партії Ігор Лісовський та очільник Луцького міського осередку скандальний Роман Бондарук. Більш того, в партії окремим кандидатам, які не дуже хотіли прощатися із своїми кровними навіть розробили програму лояльності, а майбутні мандати продавалися в розстрочку (50% суми у якості авансу, а 50% – у жовтні чи після виборів). А от за перші прохідні місця у Боратинську та Підгайцівську ОТГ "слуги народу" хотіли 5 тисяч доларів за місце.

Зважаючи на постійне зниження рівня довіри українців до політичної сили "Слуга народу", багато із тих волинян, які зібралися балотуватися на виборах від однойменної партії, зрозуміли, що їхні шанси потрапити до влдаи щодня катастрофічно знижуються. Наразі ж подейкують, що вони вимагають, аби їм повернули заплачені кошти. 

Водночас політичним пройдисвітам, політична сила яких втрачає рейтинги кожної години і сповзає до рівня підтримки нижче 10% все ж вдалося обілетити кілька десятків дурнів у ради усіх рівнів. Скільки десятків тисяч доларів положили собі в кишені ці клоуни достеменно невідомо. Тому, зважаючи на те, що керівники партійного осередку "Слуга народу. Волинь" не впустила на свій з'їзд журналістів, вони бояться за те, аби волиняни дізналися, хто купив собі злачні місця у списках партії.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook