У Волинській області зареєстровано випадок сказу кота.

Читайте також: Замість гостей – собаки: молодята з Волині оригінально відсвяткували своє весілля (відео)

А саме сказ виявили у селищі Маневичі. Лікарі-епідеміологи лабораторного центру оперативно провели профілактичні заходи, в першу чергу щодо виявлення контактних осіб з хворим на сказ котом та їх скерування до лікувальної установи для отримання профілактичного лікування. Про це повідомляє "Волинський ОЛЦ МОЗ України".

В ході епідрозслідування встановлено, що 11 листопада поточного року у громадянки з смт. Маневичі занедужав власний кіт. У районній ветлікарні у тварини запідозрено ринофарингіт та призначено відповідне лікування. На 4 добу стан погіршився: кицька постійно нявчала, відмовлялася від їжі та води і господиня випустила тварину на двір. При спробі покликати тварину, остання не реагувала. На 12 добу тварину знайшли мертвою у підвалі будинку. Лабораторно підтверджено у кота сказ. Ускладнює епідситуацію той факт, що домашні тварини з цього будинку (у т.ч. згаданий вище кіт), не щеплені проти сказу.

Читайте також: "Вирішив грошей легко "зрубати": на Волині аферист два роки наживався на тваринах

Нами встановлено, що контактували з вказаним котом 3 осіб, всі вони скеровані до лікувальної установи, де їм призначено курс профілактичного антирабічного лікування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook