Незабаром у трьох населених пунктах Княгининівської ОТГ встановлять шість мегасучасних габіонових зупинок. Вибір габіонових конструкцій пов'язаний з їх міцністю, незвичайним і цікавим дизайном, використанням природного каменю, який не нагрівається на сонці і не пропускає вітер. Влітку такі конструкції дарують прохолоду, а в холодну пору – захищатимуть від опадів.

Читайте також: У селі під Луцьком з’являться камери спостереження

Така можливість є в однієї із найактивніших громад країни, яка була фіналістом всеукраїнського проекту "Громада на мільйон" на телеканалі "1+1" та з’явилася завдяки злагодженій командній роботі і особистості її харизматичної голови Олени Твердохліб.

Саме вона відстояла реалізацію цього унікального проекту, на який Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" виділив 364 тисячі гривень.

Голова Княгининівської ОТГ повідомила у коментарі Інформаційному агенству "Волинські Новини" про те що зупинки громадського транспорту було заплановано встановити за місяць, однак роботи гальмують дорожники, які облаштовують під споруди спеціальні майданчики.

"Майданчики під ці зупинки робить Луцькавтодор. Поки готовий тільки один майданчик і підрядник уже сьогодні (25 червня, – ВН) приступив до облаштування зупинки. Вже зроблено одну стіну, до кінця дня облаштують ще дві, а вже завтра привезуть дах. І перша зупинка буде готова", – зазначила Олена Твердохліб.

Читайте також: Завдяки благодійнику волинський садочок отримав нове обладнання

Загалом заплановано облаштувати шість нових габіонових зупинок на місці старих із мозаїкою. По дві зупинки у таких населених пунктах – Милуші, Зміїнець та Княгининку.

"Дорожники виокремили також нам місце, де ми плануємо посадити квіти, наприклад, витривалі до погодних умов ліани, що ростуть у Криму. З часом вони обплетуть зупинки, тож вони будуть повністю зелені. І є ще задум вживити туди ірландський мох. Я бачила таку технологію в Туреччині та Норвегії", – поділилася роздумами голова ОТГ.

Свого часу, звичайна волинська заробітчанка, яка працювала у Європі швеєю, Олена Твердохліб, повернулася в Україну з надією на зміни і краще майбутнє. Тут вона самостійно заснувала невеличку справу – почала шити дитячий одяг. Скоро бізнес почав приносити хоч і невеликий, але стабільний прибуток, а активна і цілеспрямована жінка не зупинилася і у 2015 році, обійшовши кожен сільський двір, стала головою тоді ще Маяківської сільської ради.

Читайте також: Перинатальний центр у Луцьку запрацює уже восени

Згодом ставши генератором процесу децентралізації, у 2016 році Олена Твердохліб завдяки підтримці команди Ігоря Палиці та "Укропу" стала головою Княгининівської ОТГ, набравши понад 80% голосів виборців.

З того часу спільно із депутатським корпусом і зусиллями мешканців громади освітлено "новий" Зміїнець, відремонтовано цілий ряд місцевих доріг, активно тривають заходи з енергозбереження комунальних закладів, водопостачання та каналізування проблемних об'єктів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter