Бюджет міста Луцька зазнав збитків на 158 тисяч гривень, через ігнорування поліцейськими своїх прямих службових обов’язків під час протистоянь на Центральному ринку базарників з працівниками муніципальної варти.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ ознайомились із ситуацією щодо перенесення Центрального ринку у місті Луцьку (фото)

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 24 лютого, пише ІА Волинські Новини.

Як повідомила очільниця Муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська, близько 10:00 4 лютого з Центрального ринку був заблокований і незаконно евакуйований маніпулятор, який протягом тижня перебував на штрафмайданчику полції.

"Роботу маніпулятора ми повинні були оплатити одному із луцьких підприємців погодинно. Працівники поліції вилучили його на штрафмайданчик о 10 годині 4 лютого, і повернули через тиждень о 21:00. Ми оплачували за кожну годину простою. Ми повідомляли про це поліцію, але ні Петро Шпига, ні Олег Кічук, ні слідчі на це уваги не звернули. Мало того, вони затягнули транспортний засіб Iveco аж в Сокиричі, де його незаконно утримували", – розповіла членам комісії головна муніципалка міста.

Читайте також: Проти луцьких базарників поліція відкрила багато кримінальних справ

Вона наголосила, що адвокати уже готують документи на стягнення витрачених коштів з поліції у судовому порядку.

"Але коли ми їх отримаємо і повернемо – окреме питання", – каже Сиротинська.

Натомість, вона зазначила, що, окрім незаконного вилучення транспортного засобу, працівники поліції відібрали у працівників муніципальної варти власне майно. Зокрема, нагрудну камеру, частину форменого одягу, а також приватний мобільний телефон одного із муніципалів.

"Ми взяли та зібрали відео-контент, відповідні матеріали з доказами подаємо кому тільки можна. Але нанесені величезні збитки міському бюджету. Відтепер в усіх договорах на оренду спецтехніки ми вказуємо, що в разі форс-мажорних обставин за всі збитки буде відповідати третя особа. Ми п’ять років робимо демонтажі, і, повірте, такої ситуації ще не було. Можливо, підприємець, у якого ми брали в оренду маніпулятор, і "закрив би очі" на тиждень простою на штраф майданчику, але окрім цього у транспортного засобу розбите лобове скло, стопи, обірвані дзеркала... Після того, як нам повернули техніку, ми заплатили підприємцю по рахунках зі своїх коштів. Вони оцінили нанесені збитки, які транспортний засіб отримав внаслідок демонтажних робіт. Нараз йде слідство. На відео є ті, хто кидав це каміння. Встановлені особи, хто це робив.

Читайте також: Волинська облспоживспілка програла суд щодо Старого ринку

Департамент муніципальної варти діє лише у правовому полі", – зауважила посадовиця.

Також вона акцентувала, що працівниками поліції, які відмовились чи ігнорували виконання дієвих рішень міської влади, займається внутрішня служба безпеки, яка приїхала не з Луцька.

"Я думаю, що після цього щось таки змінилося, бо вчора, у неділю, о 13 годині дня працівники поліції були в департаменті, і просили забрати заяву до ДВБ. У суботу я була допитана уже в якості потерпілої сторони. Встановлюють цивільних осіб, які перешкоджали, не давали підійти до паркану; працівників поліції, які перешкоджали, скеровували групи осіб, які відкручували балони під тиском тощо", – пояснила Сиротинська депутатам.

Так, виходячи з усього вищесказаного, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, зазначила, що під час пленарного засідання сесії, що відбудеться 26 лютого, у межах перерозподілу бюджету, розглядатимуть питання щодо спрямування вільних залишків бюджетних коштів на департамент Муніципальної варти – усього 158 тисяч.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook