Комунальне підприємство "Волиньприродресурс" у селі Галузія Маневицького району розпочало зводити паркан на ділянці, де проводитиме геологічну розвідку, як вимагає закон. Однак перешкоджає роботі працівників поліція, яка вже втретє приїжджає на ділянку з незрозумілим завданням.

Читайте також: "Волиньприродресурс" розпочав георозвідку запасів бурштину

За словами заступника директора КП "Волиньприродресурс" Анатолія Капустюка, правоохоронці вимагають у робітників на ділянці паспортні дані, збирають покази, розпитують про те, що буде відбуватись на даній території. Окрім того, вони фотографують усіх працівників, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Анатолій Капустюк відзначив, що 7 травня на сайті Волинської облради був оприлюднений відкритий лист з чітким поясненням КП "Волиньприродресурс", що буде відбуватись на даній землі.

Читайте також: Прилісненська ОТГ скаржиться на незаконне втручання Маневицької прокуратури у свою діяльність

Нагадаємо, КП "Волиньприродресурс" має усі договори для розробки і видобутку корисних копалин, але більше року не може розпочати свою роботу.

Заступник директора КП "Волиньприродресурс" повідомив, що у листі було зазначено, що враховуючи те, що КП "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради зобов’язане проводити випереджуючу розвідку на підставі усіх наявних документів, а також погодження рішення сесії Прилісненської сільської ради ще від 20 листопада 2017 року, та укладеної угоди від 12 грудня 2017 року між Прилісненською сільською радою та КП "Волиньприродресурс", було повідомлено, що комунальне підприємство розпочинає підготовчі роботи на даному майданчику, для провадження в подальшому геологічного вивчення та подальшої оцінки запасів.

Читайте також: Маневицька прокуратура тероризує громаду через співпрацю із комунальним підприємством

Втім поліцію це не зупиняє. Наряди продовжили заважати роботі з встановлення паркану, пояснюючи це тим, що занепокоєний "анонім" з Луцька по телефону попросив правоохоронців первірити, що відбувається на ділянці.

Анатолій Капустюк обурений тим, що поліція навмисно уникає прямого спілкування з керівництвом КП "Волиньприродресурс". Підприємство вже надавало пояснення і законні підстави своєї діяльності правохоронцям і готове надати його ще раз. Втім, соже у поліції в цьому не зацікавлені. Схоже, що їхнім завданням є перешкоджання роботи "Волиньприродресурсу".

Читайте також: Тиск на Прилісненську ОТГ продовжується: прокуратура намагається паралізувати роботу громади

Детальніше у сюжеті ТРК Аверс: