Прокуратура Маневицького району позивається до Прилісненської ОТГ з вимогою скасувати рішення про співпрацю та надання в користування земельної ділянки комунальному підприємству Волиньради "Волиньприродресурс". При чому позов прокуратура ґрунтує на рішеннях майже десятирічної давності, які втратили свою актуальність ще в 2011 році. Про це повідомляє Інформаційне агенство "Волинські новини".

Через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством "Волиньприродресурс" на голову громади чинили тиск – прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав.

Читайте також: Маневицька прокуратура повернула документи Прилісненській ОТГ після незаконного вилучення

З вимогою припинити тиск на громаду зверталась до Генпрокуратури нардеп Ірина Констанкевич разом з головою ОТГ Ігорем Терещенком під час спільного брифінгу у Верховній Раді. Проте у Маневицькій прокуратурі на вимоги припинити тиск відреагували своєрідно – підготували позов до Прилісненської сільської ради, в якому вимагають скасувати рішення сільської ради про надання в користування земельної ділянки комунальному підприємству.

Прокуратура наполягає, що підставою для скасування є те, що у "Волиньприродресурсу" немає дозволів на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку бурштину, а лише дозвіл на видобування корисних копалин.

Проте, як виявилось, якщо підприємство має дозвіл на видобування, то відповідний дозвіл на геологічне вивчення та супутні роботи не потрібний – це регламентує відповідна постанова Кабміну.

Перший заступник директора КП "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк пояснює, що прокуратура ґрунтує свій позов на рішенні суду від 2010 року, коли суд виніс рішення про те, що підприємство дійсно повинне мати відповідний дозвіл. Проте з того часу законодавство змінилось – з’явилась постанова Кабміну від 30.05.11 № 615 "Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами", яка врегулювала це питання.

Дії прокуратури Капустюк називає безпосереднім тиском на громаду.

"Після того, як громада на сесії Волиньради зверталась до Генпрокуратури, голова ОТГ Ігор Терещенко виступав на брифінгу Верховної ради з цього приводу, прокуратура складає позов, направлений безпосередньо на зупинку діяльності комунального підприємства та на подальше залякування інших громад, які хочуть співпрацювати з КП", – пояснює Анатолій Капустюк та додає, що комунальне підприємство увійде в судовий процес як третя сторона, аби відстоювати інтереси волинської громади і його підприємства.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter