1500 доларів США хабаря з перевізника за перемогу в конкурсі – поліцейські затримали начальницю управління Волинської облдержадміністрації.

Читайте також: На Волині судять колишню очільницю громади, яку затримали на хабарі

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Протиправну діяльність посадової особи викрили оперативники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими обласного управління поліції.

За даними слідства, керівниця одного з управлінь вимагала неправомірну вигоду від підприємця, який займається пасажирськими перевезеннями. За 1500 доларів США вона гарантувала підприємцю перемогу в конкурсі на перевезення пасажирів на приміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування.

Учора, 10 березня, у Луцьку поліцейські затримали правопорушницю після того, як вона отримала кошти. Жінку затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Стало відоме ім'я волинського службовця, якого затримали на хабарі

Вирішується питання про повідомлення керівниці управління облдержадміністрації про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Під час досудового розслідування буде перевірятися причетність інших осіб до організації та функціонування корупційної схеми.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook