Футбольний клуб "Шахтар" готується до відправлення свого літака до охопленого коронавірусом Уханя за іншими українцями, які там залишилися.

Читайте також: В Італії почалася паніка через коронавірус: українці розповіли про те, що відбувається

Про це 23 лютого повідомляє генеральний директор футбольного клубу Сергій Палкін в коментарі "Інтерфакс-Україна"

а словами Палкіна, клуб чекає на всі необхідні погодження, а процес особисто контролює президент України Володимир Зеленський.

"Зараз йде підготовка. Хочу вам сказати, що це досить трудомісткий процес збирання документів і погоджень. До нього залучені різні державні служби, як в Україні, так і в Китаї. Процес відбувається під особистим контролем президента України Володимира Зеленського. Він докладає максимум зусиль, щоб Анастасія Зінченко і всі українці в Ухані змогли найближчим часом повернутися додому", – сказав він

Гендиректор "Шахтаря" зазначив, що прагнуть підготувати літак якнайшвидше та одразу ж відправлять його до Китаю.

Читайте також: Українку з песиком евакуює з Китаю літак ФК "Шахтар"

"Хочемо повернути Анастасію Зінченко та інших українців, які залишилися в Ухані. Вчинок Насті, яка відмовилася залишити свою собачку, розчулив багатьох людей і нікого не залишив байдужим", – зазначив він.

За словами Анастасії, перед спробою виїхати додому вона підготувала для собачки всі необхідні документи. Але згодом в українському МЗС повідомили, що їх недостатньо.

ТСН звернулась із запитом до посольства України в Китаї, де відповіли, що вивезти собаку заборонила китайська сторона. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook