Громадська організція "Волинський центр розвитку урядування" організувала круглий стіл на тему створення КП "Луцькі ринки". Екс-заступники міського голови Юрій Моклиця, Сергій Григоренко та Тарас Яковлєв, які зі скандалами покинули свої посади, вбачають підступ у спробі чинної влади привести до ладу роботу ринків і допомогти підприємцям.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

Так звані експерти ЦРУ зазначили, що спроби вирішення питання ринків Луцька були і за попередніх мерів Богдана Шиби і Миколи Романюка. Проте, як відомо, жодних плодів їхніх старань немає. Незважаючи на свій провал у вирішенні даного питання, горе-фахівці повчають теперішню владу і критикують створення КП "Луцькі ринки".

Зі слів "цру-шників" випливає, що вони не зовсім розуміють суть проблеми і покликання новоствореного підприємства, або ж мають особисті інтереси у тому, аби незадовільна ситуація на ринках міста залишалась такою ж.

Читайте також: Як влада Луцька реформує ринки міста

Зокрема, Моклиця, Григоренко та Яковлєв не згадують про те, що підприємці роками  страждають від свавілля Волинської облспоживспілки, яка викачує з них гроші і не виконує свої обов'язання зі створення належних умов для роботи. Натомість в ЦРУ бачать підступ зі сторони чинної влади, мету заволодіти землею Старого ринку для особистих цілей і певну корупційну складову. Тобто, на проблеми підприємців "експерти" закривають очі, абсолютно не розуміючи їхнє прагнення позбутись диктату облспоживспілки.

Григоренко, Моклиця і Яковлєв, які свого часу програли битву з проблемами ринків Луцька, знайшли ідеальне рішення – ліквідувати новостворене КП "Луцькі ринки" і розробити проект реконструкції ринку.

Виникає питання – чому вони не розробили проект реконструкції згаданого Старого ринку, коли займали посади радників мера? Адже ця проблема гостро стоїть вже не перший рік. Невже вони були занадто зайняті розкраданням бюджету через більш надійні проекти?

Читайте також: Чому дискредитовані чиновники Луцькради воліють бути політичними клоунами?

В будь-якому випадку експерти Волинського ЦРУ знову не внесли жодної контруктивної ідеї, а обмежились лиш образами і неконструктивною критикою своїх конкурентів з чинної влади. Якщо Григоренко, Моклиця і Яковлєв продовжать засідати в тому ж руслі, то скоро і так не надто цікавий лучанам проект ЦРУ може взагалі втратити будь-який зміст існування, а згадки про нього викликатимуть лиш насмішки та негатив у містян.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter