До схеми відкатів на програмі "Велике будівництво", що викрили на Волині, причетний керівник Служби місцевих автомобільних доріг Волинської області, який приїхав керувати держпідприємством з Донецька, Ігор Свиридов.

Пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, правоохоронці викрили та задокументували протиправну діяльність групи посадовців служби місцевих автомобільних доріг та будівництва облдержадміністрації. Посадовці вимагали хабарі за укладання договорів із встановлення відеокамер на об’єктах будівництва в межах програми "Велике будівництво", у тому числі й на автомобільних дорогах області.

16 листопада у Луцьку кілька фігурантів справи були затримані під час одержання чергової суми неправомірної вигоди. Виданню стали відомі їхні імена. Так, під час оперативних дій затримані заступник директора з фінансово-економічних питань В. Свіца та інший посадовець – Т. Паляничко. Крім того, як свідчать матеріали досудового розслідування, в схемі був задіяний директор ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області" Ігор Свиридов та Д.Масич.

Згадані посадовці, разом з іншими невстановленими особами Волинської ОДА, вимагали та отримували неправомірну вигоду від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють роботи з будівництва об’єктів інфраструктури, ремонту доріг та встановлення систем відеонагляду на цих об’єктах.

Нагадаємо, ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області" створене навесні 2020 року розпорядженням голови ОДА. На посаду директора без жодного конкурсу голова ОДА Юрій Погуляйко призначив Ігоря Свиридова – колишнього регіонала з Донецької області. Після того, як він очолив згадане держпідприємство, на Волині тендери почала вигравати донецька фірма "Данко" і збудувала без жодних дозволів на території Волині асфальтний завод. До того ж умови тендерів, які оголошувало держпідприємство, були написані так, щоб вигравала конкретна фіома. Крім того, тендер на розробку сайту для держпідприємства також виграла фірма, наближена до Ігоря Свиридова.

Свого часу підприємства, якими керував Свиридов звинувачували у тендерній змові. А волинські дорржники неодноразово скаржилися на непрозорість тендерів.

Ігор Свиридов балотувався до Волинської обласної ради за списками "Слуги народу". Він зізнався журналістам, що цього року він відправив свою доньку народжувати до так званої "ДНР", а сам туди їздить, щоб наглянути за своїм триповерховим будинком.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook