Міністр соціальної політики України Марина Лазебна прокоментувала тему субсидій в Україні та розповіла про скасування карантинних норм на житлово-комунальні послуги. 

Читайте також: Зеленський назвав фейком інформацію про зростання цін на електроенергію для населення з 1 серпня

Про це Марина Лазебна розповіла у інтерв’ю каналу «Live», пише Уніан.

«Скорочення субсидій в Україні не буде. Був 2020 рік, ми закрили країну, і ми ввели карантинну норму, коли певні соціальні нормативи, на які нараховується субсидія, ми підвищили – на електроенергію, підігрів води, приготування їжі. Чому? Бо люди вдома, вони витрачають більше такого ресурсу. Ми зробили таку карантинну норму», – сказала міністр.

Вона зазначила, що наразі країна не в «червоній» зоні, доходи людей зростають, тому з 1 жовтня ця карантинна норма скасовується, але у разі нового сплеску захворюваності на коронавірусну хворобу вона може бути повернена.

«Самі нормативи не зменшуються, і скорочення субсидій не передбачається», – резюмувала Лазебна.

Читайте також: Українцям без лічильників відключать газ

Карантинні обмеження 

Карантинні обмеження у зв’язку з пандемією COVID-19 різного ступеню жорсткості діють в Україні з березня 2020 року. Протягом цього періоду уряд ухвалив низку рішень щодо порядку надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Зокрема, на період карантину запроваджено спрощену процедуру оформлення субсидії для громадян, які втратили роботу і зареєстровані у центрах зайнятості, а розрахунок розміру субсидії до кінця дії карантину здійснюється на збільшені на 50% соціальні норми споживання окремих послуг (газ для приготування їжі та підігріву води, електроенергія, водопостачання).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook