Сьогодні, 11 лютого у Волинській обласній раді відбулася чергове сесійне засідання депутатів VIII скликання, на якому була присутня делегація з Полтавщини на чолі з головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким.

Читайте також: На сесію Волинської облради зухвало увірвався директор музею та вимагав фінансування

Перед початком засідання голова Волиньради Григорій Недопад За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові присвоїв звання "Почесний громадянин Волині" (посмертно) загиблим (померлим) учасникам АТО/ООС. До сесійної зали прийшли матері, батьки та діти померлих військовослужбовців, яким і були вручені нагороди. Усі присутні вшанували пам'ять полеглих Героїв хвилиною мовчання.

Опісля того, Григоій Недопад заявив, що до нього надійшло звернення про створення ще однієї депутатської фракції "Сила і Честь", очільником якої обрали Романа Карпюка.

Під час своє активної роботи депутати внесли зміни до складу постійних комісій, змінили президію обласної ради, до складу якої ввели голову фракції "Сила і Честь" Романа Карпюка, внесли зміни до регіональних програм та затвердили нові та внесли зміни до регламенту Волиньради, у голосуванні якого не брав участь Григорій Недопад через конфлікт інтересів.

Після низки прийнятих важливих питань депутати затвердили обласний бюджет на 2021 рікДоповідав з цього питання директор депаратаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, який нагадав, що бюджет минулого року невиконаний на понад 30 млн грн і кредиторська заборгованість становить 12, млн грн. Він припустив, що бюджет 2021 року вдасться виконати. Депутати підтримали проєкт бюджету з пропозиціями бюджетної комісії, за який проголосувало 50 депутатів.

Читайте також: Григорій Недопад став головою опікунської ради КП "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр"

Після прийняття обласного бюджету, депутати затвердили план своєї роботи на перше півріччя, тоді ж дозволили КП "Волиньприродресурс" використовувати символіку Волинської області на фірмових бланках, канцелярських товарах, сувенірних виробах, для маркування продукції, розміщення на вебсторінці підприємства, під час проведення виставок, аукціонів та для інших цілей.

Окрім того, директором КП "Волиньприродресурс" став Анатолій Капустюк, за кандидатуру якого проголосували 38 депутатів.

Після того депутати прийняли низку звернень до Центральної влади.

Під закінчення засідання був підписаний Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Полтавською обласною радою та Волинською обласною радою. Перший заступник голови облради Юрій Поліщук повідомив, що мав зустріч з головами Івано-Франківської та Тернопільської обласних рад і є попередні домовленості про підписання аналогічних Меморандумів з цими областями.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook