Із затишного кабінету у стінах Волинської облдержадміністрації – на лаву підсудних. Начальниця управління транспорту та зв’язку Наталія Остапкович опинилась у числі підозрюваних у кримінальному правопорушенні відколи погоріла на хабарі. 12-го березня ж у Луцькому міськрайонному суді обирали запобіжний захід чиновниці. Так – суд ухвалив відправити Наталію Остапкович під домашній арешт, а разом із тим – і відсторонити від посади начальниці управління. Утім, не цілодобового, а часткового. Себто з 21-ої вечора до 7-ої години ранку Наталія Остапкович повинна залишатись вдома. Та посадовиця із таким рішенням не погодилась – і подала апеляційну скаргу. І не одну. У судовому порядку Наталія Остапкович вирішила оскаржити і рішення суду першої інстанції про її відсторонення від посади. Тож справу слухали у Волинському апеляційному суді, де підозрювана запевняла, що єдиний дохід, який вона має – це заробітна плата від офіційної роботи та і, як мати, вона має дуже багато обов’язків.

Читайте також: Як на Волині нелегальні перевізники заробляють під час карантину (відео)

Зокрема прокурор та слідча заявили, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту занадто м’який у цій ситуації. Тож під час судового засідання розглянули і клопотання прокурора, щодо зміни запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою.

Ба більше – слідча у справі у суді повідомила, що за період досудовго розслідування поліції вдалось зібрати чимало доказів саме того, що оголошення підозри не є голослівним.

Заслухавши усі сторони Волинський апеляційний суд постановив – жодну із скарг не задовольняти. Тож Наталія Остапкович лишиться під домашнім арештом та відстороненою до посади. Від будь-яких коментарів чи то пояснень Наталія Остапкович відмовилась.

Нагадаємо, сам інцидент трапився ще 10-го березня. Тоді, начальницю управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА – правоохоронці упіймали при отриманні півтори тисячі доларів США. Їх Наталія Остапкович нібито вимагала у приватного підприємця за "позитивно вирішене питання". Йдеться про надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на приміському внутрішньо-обласному автобусному маршруті загального користування. Зауважимо, чиновниця не лише очолювала управління, а ще й призначена головою конкурсної комісії.

Читайте також: Скандал у Волинській ОДА: чиновницю звинувачують у зловживанні службовим становищем (фото)

На скандальну чиновницю підприємці вже скаржилися навіть Президенту під час минулорічного візиту на Волинь. Мовляв, Наталія Остапкович видає кращі маршрути лише тим, хто з нею, так би мовити, фінансово дружить.

Якщо ж вина Наталії Остапкович буде доведена їй загрожує від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі. А поки ж триває слідство.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook