Спочатку обіцяв дати житло, а вже через кілька місяців накричав і вигнав з кабінету. Лучанка поділилася з журналістами історією про те, як свого часу добивалася у міського голови Богдана Шиби обіцяних квадратних метрів.

Читайте також: Як працювали муніципали, коли Шиба був мером Луцька (відео)

Лучанці Валентині Савчук – 63 роки. Зараз жінка на пенсії, а до того майже все життя пропрацювала у Луцьку на шовковому комбінаті. Чоловік працював на електроапаратному заводі. Жінка каже, що попри фінансові труднощі, змогла дати трьом своїм дітям вищу освіту. Єдине, чого не змогла зробити, – це добитися у мерії житлової площі. Хоча, як зазначає пані Валентина, її чоловік з 1977 року стояв у черзі на квартиру. Про це повідомляє ІА Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК "Аверс".

З трьома дітьми й чоловіком-інвалідом жінка тіснилася в кімнаті гуртожитку. Вже за каденції Богдана Шиби пані Валентина пішла просити квартиру до мерії. Тоді у загальній черзі на житло вони були другими, а в пільговій черзі – дев’ятими. Як зазначає жінка, мер Богдан Шиба прийняв її гарно, вислухав і пообіцяв квартирне питання розв'язати.

Коли прийшла на прийом, мер пообіцяв, що питання з квартирою розв'яжуть і що їй зателефонують. На радощах навіть поділилася новиною зі знайомими з мерії, що їй голова пообіцяв квартиру. Та у відповідь почула для себе не надто приємні новини. Жінці натякнули, нібито мер віддав житло своїм родичам.

Після останньої зустрічі з Богданом Шибою, на якій він пообіцяв житло, до жінки ніхто не дзвонив і записатися на прийом до мера вона ніяк не могла. Пані Валентина каже, що одного разу дочекалася мера, коли він ішов з приймальні. Тоді Шиба сказав їй прийти через місяць. Однак її знову не записували на прийом. Тоді, як розповідає Валентина, пішла до мера без запису. Той, з її слів, зустрів жінку не надто приязно.

Читайте також: Від "солодких обіцянок" Шиби до перспективного майбутнього з Поліщуком

"Я кажу: "Добрий день, Богдане Павловичу. Вже минуло пів року, а ви мене не викликаєте". А він як глянув на мене: "А хто вас сюди пустив?". Я кажу: "Неважливо". А ще я сказала: "Чула, що ви покращення робите своїй родині і знайомим чи знайомій". Він як почув ці слова, як зірветься зі стільця – і до мене: "Як ти сюди потрапила?". На ти. Така агресія з'явилася", – розповідає Валентина Савчук.

Богдан Шиба так розлютився, що викликав до жінки охорону і її попід руки вивели з кабінету.

"Він бере мене за руку, викликає охорону і передає мене, ніби злочинця. І ще сказав: "Якщо ти тут з'явишся, я викличу 11-ту бригаду(невідкладну допомогу психлікарні, – ред.)". Мені так образливо стало. Я почала плакати. "Знаєте, не копайте яму для когось, бо в ту яму можете впасти самі", – це я йому наостанок сказала, і він мене передав як злочинця охороні", – згадує жінка зі сльозами.

Так пані Валентина квартири від мера Шиби й не отримала. Каже, що дотепер не може забути, як з нею вчинив міський голова. Нині вона і далі живе в будинку на проспекті Молоді, де були гуртожитки. За мерства Миколи Романюка їхній гуртожиток віднесли до житлового фонду, тож вони змогли приватизувати кімнати. І нині там мають своїх 50 квадратів.

Читайте також: За час свого мерства Богдан Шиба роздав гектари земель у приватну власність (відео)

А стосовно Богдана Шиби, то його слова неодноразово різнилися з його справжніми діями. І зараз, в період передвиборчої кампанії, аналізуючи окремій вислови Шиби, мимоволі задумуєшся: чи то не пам’ятає, чи то спеціально прибріхує.

Наприклад, під час ефіру на його сторінці в соцмережі хтось із лучан запитав у Богдана Шиби, як він ставиться до скандальної забудови на проспекті Соборності, 22Б. Йдеться про багатоповерхівку, яку звели впритул до сусіднього будинку. Ця забудова затулила людям вікна, а окремі будинки поряд пішли тріщинами. Богдан Павлович зі сміхом відповів, що не знає, як там дозволили таке збудувати.

Та от з кого посміявся Богдан Шиба? Бо згідно з рішенням Луцької міської ради від 26 липня 2007 року, міська рада дозволила збудувати на проспекті Соборності, 22Б 14-поверховий житловий будинок. І що найцікавіше: під цим рішенням стоїть підпис тодішнього Луцького міського голови Богдана Шиби. Себто дозвіл на будівництво цієї багатоповерхівки підписав він, а тепер каже, що не знає, як можна було дати дозвіл на таке будівництво.

Читайте також: Як Шиба-мер набрав кредитів під гарантії міського бюджету та на десятки мільйонів накупляв гнилих маршруток

Та й це не все. Зараз Богдан Павлович переконує, що Генеральний план міста – то наше все і його треба чітко дотримуватися. Ще й свариться на владу, мовляв, набудували багатоповерхівок, не дотримуючись жодних будівельних норм.

Але саме за мерства Шиби всупереч Генеральному плану на вулиці Липинського на місці дитячого майданчика та парковки звели багатоповерхівку. В місцевих жителів думки щодо будівництва ніхто не питав. І ні візити до тодішнього мера Шиби, ні походи до суду будівництво не зупинили. Фактично, у місцевих вкрали частину прибудинкової території. Та й каналізація, яка тут є, не розрахована на таку кількість будинків. Тож тут комунальники і дотепер дуже часті гості.

Таких прикладів, коли слова Богдана Шиби і те, що відбувалось насправді, не збігаються, чимало. Можливо, колишній мер сподівається, що всі забули, що було за його керівництва. У одній із колишніх газет того часу в статті авторства Захара Вертули знаходимо ось таку характеристику Богдана Павловича: "Так, як бреше Шиба, ще не брехав ні один мер до нього. І вірю, не буде брехати після Шиби".

Читайте також: "Хай кожен відповідає за свої дії перед Богом і людьми": покійний міський голова про свого попередника


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook