Відомо, що правильне збалансоване харчування допомагає вберегтися від розвитку цукрового діабету, а деякі продукти допомагають контролювати цукор в крові.
Читайте також: Назвали продукти, які викликають сильну втому
Про це пише з посиланням на інтернет-видання Добрий лікар.
1. Горіхи.
Утримувати під контролем рівень глюкози в крові допомагає регулярне вживання в їжу горіхів. Цю здатність мають практично всі види горіхів — волоські, арахіс, кеш’ю, фундук, мигдаль та інші. Ці продукти містять особливі речовини, що сприяють уповільненню засвоєння глюкози, а також жирів і білків.
2. Вівсянка.
Багатьом людям відомо, наскільки корисною є вівсяна каша. Але її користь не обмежується позитивним впливом на роботу шлунково-кишкового тракту. За словами медиків, овес допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові. Багато фахівців підтверджують, що регулярне вживання каші або пластівців з вівса є найкращим профілактичним засобом розвитку цукрового діабету. Такий ефект відбувається завдяки підвищеному вмісту розчинної клітковини в вівсі.
3. Морепродукти і риба.
Регулярне вживання цих продуктів знижує рівень глюкози в крові. Результати досліджень показують, що рибні страви ефективно знижують показники глюкози в крові і зменшують ризик виникнення цукрового діабету на 30%. Краще вживати запечену і варену рибу, а від смаженої варто відмовитися
Читайте також: ТОП-10 продуктів для 100% профілактики грипу
4. Броколі.
Цей корисний овоч містить велику кількість поліфенолів, які борються із запаленнями в організмі і нормалізують рівень глюкози в крові. За словами фахівців, регулярне вживання броколі перешкоджає розвитку діабету.
5. Кориця.
Ця ароматна приправа сприяє зниженню рівня цукру в крові при її регулярному вживанні. Лікарі радять додавати невелику кількість кориці в страви і соуси. Кориця багата на поліфеноли, які мають здатність зменшувати рівень глюкози в організмі. Щоб істотно зменшити ризик розвитку діабету, достатньо вживати в їжу по чверті чайної ложки цієї спеції, підкреслюють фахівці.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter





Коментарі
коментарів немає