У трьох ліцеях на Волині діти продовжуватимуть навчання за місцем проживання.

Про це стало відомо під час сесійного засідання у Волинській обласній раді сьогодні, 21 квітня.

Читайте також: Як на Волині розвивається спортивна інфраструктура

Як повідомила начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна, законом України «Про повну загальну середню освіту» від 16 січня 2020 року № 463-ІХ, який набув чинності 18 березня 2020 року, передбачено процедуру приведення у відповідність структури і типів закладів загальної середньої освіти.

Відповідно до частини першої статті 32 Закону для провадження освітньої діяльності комунального ліцею у його складі має бути створено та функціонувати не менше чотирьох 10 класів. Ця норма набирає чинності з 1 вересня 2024 року. Згідно з частиною першою статті 35 Закону початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії; гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи; однак засновник може прийняти рішення про забезпечення ліцеєм здобуття базової середньої освіти.

Читайте також: У Луцьк приїхав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков

Таким чином із 1 вересня 2021 року у Володимир-Волинському ліцеї «Центр освіти» Волинської обласної ради, Люблинецькому ліцею Волинської обласної ради та Княгининівському ліцею Волинської обласної ради потрібно забезпечити провадження освітньої діяльності виключно на рівнях базової та профільної середньої освіти та не здійснювати набір (добір) учнів у 6-7 класи.

Відповідне рішення підтримали 46 депутатів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook