В електронному сервісі державних послуг "Дія" від квітня 2021 року з'явиться низка нових послуг. Серед новацій електронний підпис, онлайн зміна місця реєстрації, е-лікарняний та інші адміністративні послуги.

Читайте також: Для лучан створять мобільний додаток, у якому вони повідомлятимуть про проблеми міста

Про це розповів віцепрем'єр-міністр, міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

"У квітні ми запускаємо нові цифрові продукти в "Дія". На Diia Summit. Це будуть революційні послуги, над якими команда Мінцифри працює 24/7", – написав Федоров у Facebook.

Зокрема, від квітня запустять "Дія ID", завдяки якому можна буде отримати електронний підпис. Федоров уточнив, що українці зможуть підписувати документи завдяки смартфону, отримувати адміністративні та фінансові послуги онлайн.

Також запустять електронний лікарняний і стануть доступними будівельні онлайн-послуги та введення в експлуатацію об'єктів класу СС2 та СС3.

Читайте також: Українці зможуть використовувати е-паспорт в касі банку

Також у переліку новацій:

  • зміна місця реєстрації онлайн (найпопулярніша послуга в Україні). Ще наприкінці 2020-го ухвалили постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.

  • автоматична реєстрація бізнесу – автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. Готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

  • податкові онлайн-послуги. Оптимізація на переведення в "Дію" послуг кабінету платника податків. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook