У Луцьку планують відновити повноцінну роботу закладів громадського харчування, зокрема приймати відвідувачів у приміщенні.

Читайте також: У районі на Волині суворо посилюють карантин: зачиняють ринок, заклади харчування та храми

Відповідний проєкт рішення винесуть на сесійне засідання Луцької міської ради 14 липня 2020 року. Про це повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, пише Конкурент.

Зі слів посадовця, група рестораторів на чолі з Романом Хорзовим звернулася до міської ради з проханням відновити роботу закладів громадського харчування на повну потужність, адже через низькі температури заклади не можуть приймати відвідувачів на літніх терасах.

"Ситуація є критичною, тому що люди, які працювали в цих закладах, виїжджають на роботу в Польщу, адже в них вже немає коштів для того, щоб жити і забезпечувати свої мінімальні потреби", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: Лучани скаржаться на російськомовний репертуар у місцевому закладі харчування

В ресторанному бізнесі працює багато молодих людей, які живуть в орендованому житлі, і вони мають труднощі з оплатою за помешкання. Тож, аби зберегти робочі місця і дати можливість лучанам заробляти, на сесійне засідання винесуть проєкт рішення щодо дозволу повноцінної роботи закладів громадського харчування.

На думку Ігоря Поліщука, за цей проєкт у Луцькраді проголосують, тож робота закладів відновиться.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook