На трьох вулицях обласного центру заборонили рух громадського транспорту міжміського сполучення. Окрім того, центром міста не курсуватиме приміський транспорт, окрім автобусів, що сполучають приєднані громади.

Читайте також: У Луцькій громаді шукають недобросовісних перевізників

Про це стало відомо 23 червня під час пленарного засідання чергової 13-ї сесії Луцької міської ради, – передає ІА Волинські новини.

Зокрема, начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов запропонував обранцям громади внести зміни до рішення Луцької міської ради про автомобільний транспорт.

Так, у контексті змін заборонили рух міжміських та приміських автобусів проспектами Перемоги та Василя Мойсея, а також вулицею Яровиця.

Водночас, у перелік цих обмежень не входять транспортні засоби, які сполучають чи будуть сполуч приєднані громади.

Читайте також: У Луцьку планують розробити нові приміські маршрути

Нагадаємо, станом на сьогодні, центром Луцька курсує один приміський маршрут №251 «Забороль – Підгайці», який має офіційний дозвіл до листопада 2021 року.

Так, у 2007 році був підписаний меморандум з Волинською ОДА щодо припинення проїзду приміських автобусів вулицями, що підлягають під заборону: пр. Соборності, пр. Волі, вул. Богдана Хмельницького та вул. Винниченка.

«Зараз ми працюємо над питанням, щоб ОДА, як організатор перевезення на цих маршрутах, виконувала сторону меморандума, який вона підписала», – зауважив Володимир Степанов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook