Під стінами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства зібралося понад 60 активістів, які  вимагали негайного звільнення в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря та начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка, який нібито був помічений серед чиновників під час стрілянини у заказнику "Воротнів". Проте, сам Кватирко стверджує, що не був присутнім під час тих подій.

Читайте також: Волинське ОУЛМГ прокоментувало ситуацію, щодо стрілянини на території ботанічного заказника "Воротнів"

Про це повідомляє Інформаційне агенство Волинські Новини.

Акція протесту розпочалася 3 жовтня близько 12.00

Нагадаємо, у ботанічному заказнику загальнодержавного значення "Воротнів" у ніч 26 вересня відбулася стрілянина. Як повідомляє "Громадське.Волинь", з посиланням на власні джерела, імовірно посадові особи (держслужбовці) увечері 26 вересня влаштували собі пікнік та розваги на території Молодіжного лісівничого центру, який кілька місяців тому пишно відкривали лісівники Волині у заказнику "Воротнів", зокрема серед чиновників був помічений Олекандр Кватирко. Серед тих, хто намагався вивезти з території заказнику "Воротнів" осіб, яких в ЗМІ назвали чиновниками, був особистий охоронець колишнього очільника Волинської ОДА Андрій Стасюк на прізвисько "Малиш" і його колега-охоронець Борис Дєчєв.

Так, близько 60 чоловік прийшли під стіни Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, аби вимагати відставки Володимира Бондаря та Олександра Кватирка. Зокрема, деякі з них стверджували, що бачили Кватирка серед тих чиновників, які були помічені на відпочинку у заказнику "Воротнів". Однак, з їхніх слів, ці події стали лише апогеєм проблем лісової галузі на Волині, тож вони зачитали звернення до уряду, у якому вимагали звільнити з займаних посад Володимира Бондаря та Олександра Кватирка.

Читайте також: У Луцьку замість крадіїв лісу судять правоохоронця

Як зазначив перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, на останній сесії виносили питання по лісу, адже, зі слів Володимира Бондаря, лісову галузь ставили на коліна.

"Я озвучив депутатський запит по заказнику "Воротнів", аби звернули увагу на те, хто надавав право на здійснення будівельних робіт без дозволів та приватизацію землі в державному заказнику. Земельні ділянки приватизували на водія, на лісника, а в деклараціях в них немає жодного майна, тобто майно перебуває в повітрі, приватизована лише земля".

Він стверджує, що потрібно мати неабияку нахабність, аби в той же день після сесії влаштувати знеславлення на всю Україну: "Вони кажуть, що робили все для дітей, а в той же час влаштували собі гульбища в нічний час. Вдень займаються діти, а вночі - дорослі. Керівники лісової галузі впроваджують ті самі схеми, які були при Януковичі".

З його слів, на кожній сесії є питання про негаразди у лісовій галузі. Також він наголосив, що раніше закликали про недопущення призначення на посаду начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства людини з кримінальним минулим, і більшість депутатів розуміли наслідки такого призначення.

Читайте також: Проти "Кватирка і Ко" відкрили кримінал через незаконну вирубку лісів

"Коли Кватирко стаопинився в у центрі багатьох скандалів та журналістських розслідувань, на сесії знову піднімали питання, чи відповідає займаній посаді ця людина. Обласна рада дала відповідь, що він має піти. Я звертався до Володимира ГройсманаЮрія Луценка через не реагування на офіційне рішення обласної ради. Тоді прийшла лише невеличка відповідь, що розбираються. Це можна назвати "кришуванням", - зауважив Олександр Пирожик.

Потому активісти намагалися зайти в приміщення установи, аби поспілкуватися з Олександром Кватирком, зокрема було домовлено, що пустять ініціативну групу в кількості п’яти осіб та представників преси, однак проходити довелося крізь штовханину. Коли активісти та медійники потрапили всередину приміщення, їх відвели до прес-центру, однак майже відразу ж повідомили, що Олександр Кватирко не вийде, оскільки він займається своїми справами. Разом з тим активісти намагалися піднятися в кабінет до начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, втім зробити їм цього не вдалося, тож вони покинули приміщення, заявивши, що не збираються чекати посадовця, який не виходив великий проміжок часу.

Лише після того повідомили, що Кватирко все ж поспілкується з пресою. Зокрема, він заявив, що акція замовна, адже деякі з активістів і самі не проти, аби зайняти місце у лісовій галузі. Те, що він не вийшов до мітингувальників, пояснив, що "там не було до кого виходити". З його слів, він не був присутнім під час стрілянини у Воротневі, як стверджували деякі активісти. Водночас Кватирко не відкидав тих проблем, які існують у лісовій галузі.

В підсумку, обурені активісти, серед яких були депутати міської ради, заявили, що напишуть заяву в поліцію через те, що їм перешкоджали зайти до державної установи, а також через перешкоджання журналістській дільності окремим представникам ЗМІ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter