У Луцькій міській раді прийняли рішення про затвердження бюджету на 2021 рік. Про це стало відомо під час засідання позачергової другої сесії Луцької міської ради сьогодні, 23 грудня.

Читайте також: У місті буде розроблено маршрут "Луцьк+" для залучення туристів

Бюджет Луцької міської територіальної громади на наступний рік становитиме 2,458 мільярда гривень.

Крім того, основним фінансовим документом громади заплановані видатки у сумі 2,593 мільярда гривень.

Перед прийняттям бюджету Луцької громади міський голова Ігор Поліщук розповів присутнім про основний фінансовий документ.

"Навіть в умовах непростого цьогорічного бюджету, ми змогли реалізувати чимало гарних проєкт, і наше місто жило і розвивалося. Переконаний, що так буде і наступного року. Але нам потрібно буде зробити серйозну роботу з пошуку джерел нових надходжень.

Бюджет наступного року буде соціально орієнтований, але разом із тим передбачатиме серйозні видатки на проекти, які мають для нашого міста колосальне значення. Зокрема, це проєкт по Європейському банку реконструкцій і розвитку та КП "Луцьктепло", що передбачає масу заходів – заміну 12 котлів, насосів та іншого обладнання, що дасть значну економію. Також буде реалізовано серйозний проєкт по "Луцькводоканалу", що передбачає заміну обладнання на каналізаційно-насосних станціях, будівництво нової станції у межах Дубнівського водозабору та буріння нових артезіанських свердловин. Також буде проведена робота по очисних спорудах і тому подібне.

Також ми завершуємо реалізацію такої собі мрії нашого міста, це – нові тролейбуси. Два з яких ми уже отримали й до середини наступного року надійдуть ще 27 тролейбусів. 

Разом з тим, це й інші важливі зміни в освітній галузі. Ми частково виділяємо кошти на добудову Заборольської школи, на завершення капітальних робіт Княгининівської школи, садочка, фасаду гімназії № 4 та багато інших", – каже Ігор Поліщук.

Крім того, міський голова зауважив на таких важливих проєктах, як реконструкція проспекту Волі, будівництво транспортної інфраструктури, створення скверів.

"Щиро сподіваюся, що нам вдасться це зробити й зекономити кошти. Ми формували проєкт цього бюджету з песимістичних показників, тому, що завжди краще, коли ситуацію перевершує очікування. Сподіваюся, будуть вільні залишки й перевиконання і ми будемо збиратися і вирішувати, на що додатково виділити кошти", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: Для лучан створять мобільний додаток, у якому вони повідомлятимуть про проблеми міста

Директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що у цьому бюджеті закладене збільшення видатків в усіх сферах.

"Перше за все бюджет передбачає фінансування захищених статей видатків. Тому збільшення пішло по всіх галузях, оскільки йде ріст, як мінімальної зарплати, так і зарплати в цілому. До того ж до всіх галузей доєдналися заклади бюджетної сфери з прилеглих громад, тому ріст видатків збільшився в усіх сферах. Це і енергоносії, харчування, утримання установ", – інформувала Лілія Єлова.

Депутати підтримали проєкт бюджету на 2021 рік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook