У селі Коритниця Володимир-Волинського району днями вперше відзначили День села.

Читайте також: У Горохові відкрили оновлений сучасний стадіон

Привітати жителів із святом подарунками від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" завітав керівник Володимир-Волинського міського осередку УКРОПу Сергій Радкевич. 

 

 

Коритниця – віддалене село на кордоні із Польщею, що увійшло до Устилузької об’єднаної територіальної громади. Розташоване воно на річці Буг і на іншу сторону, за крайніми городами сільських жителів, уже видно наділи польських господарів. Отож здавна коритнянці тісно співпрацюють із закордонними сусідами. У селі – трохи більше 350 осіб. Дещо зменшилося молоді у населеному пункті, але діток традиційно багато.

Устилузька громада створена однією з перших у районі та й Волині загалом, тому у Коритниці уже помітили результати об’єднання із навколишніми селами до містечка. Під час Дня села сільські жителі зауважили, що є позитивні зрушення у громаді: присипали щебенем дороги, поліпшили транспортне сполучення до села й далі ведуться роботи із удосконалення дорожнього полотна. 

 

"Приємно бачити, коли громада об’єднується навколо певної ідеї, задуму, – зазначив під час свята укропівець Сергій Радкевич. – Таке гарне свято є підтвердженням тому, що ви разом можете зробити велику справу. Майже півсела прийшли спільно провести час, поспілкуватися, поділитися думками і задумами, відзначити найбільш активних односельчан".

Читайте також: Школа Рожищенського району отримала сучасний спортмайданчик

Сергій Радкевич вручив подарунки від Фонду Ігоря Палиці ювіляру, найменшому та найстаршому жителю села, найкращому спортсмену, умілій квітникарці, найуспішнішій коровайниці, а ще майстру на усі руки. Для усіх учасників свята сільські аматори та гості із сусіднього села Стенжаричі підготували концертну програму.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter