На Волині алкокартель депутата Луцької міськради Петра Нестерука масово продає горілку без акцизних знаків за заниженими цінами. Незважаючи на докази порушення закону і результати журналістських розслідувань, цей бізнес продовжує працювати без перешкод.

Читайте також: Як працює алкокартель керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука

Голова Волинської облради Ігор Палиця підняв питання діяльності алкокартелю на позачерговій сесії 8 лютого. Зокрема, він запитав у першого заступника начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталія Чуя, чому структура не бореться з масовим незаконним продажем безакцизного алкоголю, інформують Волинські Новини.

Також Ігор Палиця поцікавився в Віталія Чуя, як пляшка горілки, яка продається на Волині, може коштувати 35 гривень при тому, що вартість самого акцизу з пляшки становить 26 гривень. Той відповів, що такого бути не може.

Читайте також: Проти фірми скандального волинського депутата порушили кримінальну справу

"Скільки таких фактів було (продажу контрафакту - ред.), а Єлова (начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова, - ред.) кришує ці питання. Ви самі розберетесь з цим питанням, чи вам треба, щоб Генеральна прокуратура допомогла? Чи ви з прокуратурою разом цим займаєтесь?" – сказав Палиця до Чуя.

Наталія Єлова

Також він додав, що в області масово торгують горілкою без акцизів, а останній факт зафіксували журналісти телеканалу ICTV в Устилузі лише декілька днів тому – в магазині родича депутата Луцької міськради Петра Нестерука.

Відтак, Ігор Палиця закликав контролюючі органи не ігнорувати проблему та припинити поширення контрафакту областю. В іншому випадку, з його слів, цією справою займеться Генпрокуратура.

Нагадаємо, раніше журналіст Тарас Середич викрив схему нелегальної торгівлі алкоголем фірми Петра Нестерука ТОВ "Полісся-Трейд". Депутат зі своїм куратором Наталією Єловою заробляє мільйони, торгуючи "ліваком". Його підприємство працює у Волинській і Рівненській областях, розповсюджуючи оптом та в роздріб дешеву та необліковану горілку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter