29 жовтня, о 9:00, В Луцькому національному технічному університеті розпочався другий тур виборів ректора, який триватиме до 15:00.

Читайте також: "Хист до розвалу, знищення існуючих структур та створення хаосу": заслужений професор Луцького політеху про Петра Савчука

Участь у виборах беруть голова Волинської обласної ради, професорка Ірина Вахович, та в. о. ректора ЛНТУ Петро Савчук, пише ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, що у першому турі за Ірину Вахович голоси віддали 403 виборці (49,27%), за чинного в.о. ректора ЛНТУ Петра Савчука – 349 (42,67%). За день до другого туру Наглядова рада підтримала Ірину Вахович, оскільки Петро Савчук, на думку членів Наглядової ради, не розвиває університет.

Відзначимо, що в Луцькому національному технічному університеті є 873 виборці. Безпосередньо в ЛНТУ голосуватиме 571 виборець, у технічному фаховому коледжі – 105, в промислово-економічному фаховому коледжі у Ковелі – 84, в технічному коледжі у Любешові – 113.

Читайте також: Чинні проректори ЛНТУ знали про порушення в університеті за сприяння Савчука

Голова головної виборчої комісії Олександр Бондарський у коментарі журналістам розповів, що другий тур мало чим відрізнятиметься від першого, однак відмінності все ж є, зокрема у підрахунку голосів.

"Є невеличка колізія, як рахувати відсотки – 50% від кількості виборців загалом чи 50% від кількості виборців, які взяли участь у виборах. У Міністерство освіти та науки України ми надіслали запит, щоб отримати роз’яснення, як рахувати відсотки. Є стаття 42 Закону України Про вищу освіту, яка регламентує вибори ректора ЗВО. У цій статті вказано, що Міністерство освіти та науки укладає контракт з особою, яка набрала більше 50% від загальної кількості виборців, які є в списках. Щоб роз’яснити цю статтю, була прийнята постанова Кабінету Міністрів України. Однак вона суперечить статті 42, оскільки в ній вказано, що в другому турі перемагає кандидат, який набрав більше 50% голосів виборців, які взяли участь в голосуванні. Поки ми чекаємо відповідь", – розповів Олександр Бондарський.

Читайте також: Скандальний ректор ЛНТУ Савчук не зміг представити перед колективом програму розвитку вузу (відео)

Відзначимо, що нині голосування триває.

Головне фото – ІА Конкурент.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook