Посольство Білорусі в Україні направило ноту на адресу Міністерства закордонних справ України з висловленням стурбованості недостатніми заходами, що робляться для забезпечення безпеки дипломатського представництва в Києві.

Читайте також: Скандально відомого комуніста з Луцька побили та забризкали газом (фото, відео)

Про це повідомляється на сайті посольства в середу, 7 липня, пише Корреспондент.net.

Вказано, що диппредставництво неодноразово зверталося до МЗС України з метою посилити заходи щодо забезпечення безпеки посольства. В результаті, сьогодні «в ході проведення санкціонованого мітингу членами білоруської діаспори біля посольства Білорусі радикальними елементами з числа громадян України було скоєно напад на учасників акції, в результаті якого ряд осіб, в тому числі представники Національної гвардії Міністерства внутрішніх справ України, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості: закрита черепно-мозкова травма, закрите пошкодження грудної клітки, ураження слизової оболонки очей і дихальних шляхів унаслідок застосування газового балончика».

Стверджується, що двоє учасників нападу – громадяни України – були затримані.

«Виходячи з аналізу обставин скоєного інциденту, можна зробити висновок про його цілеспрямований і заздалегідь спланований характер. Посольство заявляє протест і наполягає на тому, щоб вказаний інцидент у найкоротші терміни був розслідуваний правоохоронними органами України, ситуація отримала відповідну юридичну кваліфікацію, винні особи понесли справедливе покарання, а українською стороною було вжито вичерпних заходів щодо недопущення подібних інцидентів біля білоруської дипломатичної місії», – йдеться в заяві.

Підкреслюється, що білоруська сторона розглядає зазначені обставини як безпосередню загрозу безпеці посольства Республіки Білорусь в Україні та його персоналу.

Читайте також: Скандальні волинські комуністи серйозно задумались над зміною сексуальної орієнтації


«Посольство відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року потребує від української сторони забезпечити громадський порядок і безпеку на території, прилеглій до білоруської дипломатичної місії в Києві, і вжити заходів щодо припинення різного роду провокаційної і протиправної антибілоруської діяльності на території України, проведення якої набуло регулярний, часто радикальний характер», – резюмували в посольстві.

Серед учасників акції був і волинянин Михайло Кононович, який належить до білоруської спільноти «Сябры Валыні».

Про це він сам повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці і показав фото та відео.

Читайте також: Скандальний комуніст із Луцька відвідав "конференцію" до дня народження Сталіна (фото)

ІА Волинські новини опублікували відео, на якому видно момент побиття скандального луцького комуніста Михайла Кононовича.

На записі видно, як декілька чоловіків нападають на Кононовича, збивають його з ніг та наносять удари.

Учасник організації національний спротив зазначив, що певна радянська публіка намагається відроджувати комуністичні ідеали та цінності. «Ми будемо цьому заперечувати. Ви сьогодні бачили акцію патріотів проти комуністів. Ви бачили, як патріоти дали по морді комуністам, і я вважаю це правильним», – сказав активіст.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook