19 лютого у луцькому "Центрі розвитку місцевого самоврядування" відбувся круглий стіл на тему на тему "Реформування субрегіонального рівня Адміністративно-територіального устрою. Від історії до сьогодення", повідомляє ІА Волинські новини.

Читайте також: Чому Луцьк та Прилуцьке досі не утворили ОТГ і коли це станеться

В ході обговорення стало відомо, що реформа децентралізації, а саме утворення ОТГ на 100% території держави має закінчитись до 2020 року. 

Після цього на область чекають зміни в адміністративно-територіальному устрої. Згідно з планом, Волинська область може складатись з 4 великих районів: Луцький (на теренах існуючих Луцького, Локачинського, Горохівського, Рожищенського, Ківерцівського та частини Маневицького районів), Камінь-Каширський (на території Любешівського, Камінь-Каширського, Ратнівського, частини Маневицького), Ковельський (на території Ковельського, Турійського, Старовижівського, Любомльського та Шацького) та Володимир-Волинський (на території Іваничівського та Володимир-Волинського).

Читайте також: "Лохотрон": Волинь посідає останнє місце в Україні по важливому показнику

Втім наразі це не остаточне рішення. Координатор Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Іван Лукеря зазначив, що райони будуються залежно від спроможних територіальних громад.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook