Спровокувати голову Луцької районної ради взяти участь у корупційній схемі намагався один з працівників управління захисту економіки. Запис розмови правоохоронця та очільника Луцької районної ради опублікували в прямому ефірі.

Читайте також: Тиск влади: у двох кандидатів на пост голів волинських ОТГ провели обшуки по сфабрикованій справі

Про це стало відомо під час прямого ефіру на ТРК "Аверс" 6 грудня, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Як розповів голова Луцької районної ради, кандидат на посаду голови Підгаєцької ОТГ Валентин Приходько, зранку 6 грудня у його помешкання у селі Лище увірвалися десятеро працівників управління захисту економіки та показали постанову суду від 2 грудня про те, що його підозрюють у вчиненні якихось злочинів. З 7 до 9 години ранку вони, у присутності його дружини та двох дітей, здійснювали обшук, під час якого нічого не знайшли та не вилучили.

Аналогічний обшук цього ранку відбувся й у помешканні депутата райради, кандидата на посаду голови Гіркополонківської ОТГ Вадима Веремчука. Виявляється, що опитаний у якості свідка громадянин Гаврилюк буцімто чув ще в січні цього року розмову Валентина Приходька та Вадима Веремчука у закладі "Чорне золото", де ті начебто домовлялися про присвоєння коштів районного бюджету шляхом фіктивних документів. Депутат зауважує, що дивним виглядає те, що цей свідомий громадянин протягом 10 місяців нічого не повідомляв правоохоронцям, а звернувся до них лише тоді, коли згадані особи стали кандидатами на посаду голів ОТГ.

Вадим Веремчук відзначив, що ані в січні, ані в лютому цього року не відбувалося сесій райради та виділення коштів. Перша сесія цьогоріч зібралася лише 29 березня. З Валентином Приходьком, з його слів, він спілкувався у згаданому закладі лише в присутності інших депутатів, а не сам-на-сам.

"Всі заробимо. Що ти ламаєшся, як дівчина!", – наполягав на корупційній оборудці правоохоронець

Валентин Приходько, своєю чергою, переконаний, що ці обшуки через вигадані причини пов’язані з виборами та тим, що він балотується від опозиційної партії "УКРОП", а інший кандидат на посаду голови Підгаєцької ОТГ – за підтримки БПП та діючої влади.

В ефірі оприлюднили аудіозапис розмови, що відбулася між Валентином Приходьком та одним з працівників УЗЕ, якого Валентин Приходько називає Володимирович. В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Валентин Приходько зазначив, що прізвище правоохоронця – Кіча.

Читайте також: Голова Луцької райради назвав своє головне завдання і окреслив плани

Розмова відбувалася у березні цього року в уже згаданому закладі "Чорне золото". Під час бесіди працівник УЗЕ переконував голову райради виділити кошти у сумі 200 тисяч гривень на ремонт клубу та дитсадка, щоб частину коштів незаконно присвоїти. Працівник УЗЕ переконує, що про це домовився з Піддубцівським сільським головою Борисом Горбатюком. На це Валентин Приходько відповів, що участі в таких іграх не братиме й рішення про виділення коштів повинна ухвалювати бюджетна комісія.

Вадим Веремчук під час прямого ефіру зауважив, що це була провокація для того, аби підставити Валентина Приходька та взяти його потім на гарячому. Оскільки влада не знає, як перемогти у виборах в ОТГ, на депутатів намагаються тиснути різними способами. Вадим Веремчук балотується як самовисуванець, а його суперником є чинна Гіркополонківський сільський голова Ніна Симонович, яку підтримує БПП. Він пропонував їй вести чесну боротьбу, без брудних технологій. Очевидно, влада до цього не дослухалася, тож тепер вдається до провокацій та сфабрикованих звинувачень.

"Ноги ростуть" від керівництва Волинської ОДА

Валентин Приходько розповів, що після обшуку, не на камеру, працівники УЗЕ говорили йому, що не люблять "заказухи", але це їхня робота. Зі слів Приходька, вони сказали, що у цій ситуації "ноги ростуть" від керівництва Волинської ОДА. Він звернувся до влади та силовиків, заявивши, що ті перетнули межу розумного, межу толерантності, людяності та чесності, адже так себе поводять лише слабкі. Також Валентин Приходько переконаний, що перемога буде за ним і все буде гаразд. Про те, що після обшуків відчуває лише більше завзяття до боротьби, повідомив й Вадим Веремчук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter