Охоронець резиденції Віктора Януковича розповів, що активісти грабували елітний маєток Межигір’я, в якому проживав президент-втікач. Про це керівник охорони резиденції Анатолій Кобилинський повідомив під час засідання суду про державну зраду.

Читайте також: Керівник "Народного контролю" на Волині вимагає гроші у забудовників, щоб не перешкоджати будівництву

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Зазначають, що на Волині теж було своє Межигір’я, щоправда не таких масштабів, як під Києвом. Було та й зникло. І не без участі революціонерів.

На березі озера Світязь у 2014 році з’явилася елітна база. Напевно, для поважних гостей, адже матеріал для оздоблення п’яти будиночків за високим парканом був таким самим, що і у резиденції Януковича.

Будинки від фірми Honka, яка і розбудовувала Межигір’я, люстри за $1000 доларів, меблі з Італії, позолочена сантехніка та ще багато іншого.

Читайте також: Подвійні стандарти волинської "Самопомочі" Юлії Вусенко та Андрія Садового

Але погостювати у цих будиночках українським високопосадовцям не вдалося ні разу. Проте там у 2014 році оселилися революціонери, а саме "Правий сектор", а згодом і "Самооборона Волині".

Активісти заявили, що цей маєток належить сім’ї Януковича, а тому його потрібно відібрати, але прямих доказів не було (будинки були записані на різних людей). Під час перших візитів революціонери побили монітори камер, які вели відеофіксацію та заявили що шукають тут Віктора Януковича.

Зрештою активісти Правого сектору заявили, що будуть охороняти маєток. Щоправда охороняти елітні будинки захотіла ще й Самооборона Волині. Зокрема одного дня, ці дві організації влаштували розбірки.

Читайте також: Чого домагається "актор однієї ролі" Сергій Рижков?

А восени на базу приїхали невідомі люди та за кілька ночей розібрали та вивезли будинки. Активісти ж, які допомагали охороняти нерухомість, щоб вона нікуди не зникла самі допомагали розбирати будинки.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter