Депутат Луцької міської ради і за сумісництвом власник волинського алкокартелю Петро Нестерук був помічений за душевною розмовою зі чиновницею ДФС Наталією Єловою, яка допомагає обранцю громади заробляти мільйони на торгівлі "шмурдяком".

Читайте також: Як працює алкокартель Петра Нестерука

Журналісти ТРК "Аверс" завітали до магазину луцького "Гроно" на проспекті Молоді, аби перевірити якість алкоголю, який знаходиться на прилавках. Виявилось, що аж 8 позицій товарів мають підозрілі акцизи. На пляшках зі спиртним наклеєні підроблені акцизні марки, але директора магазину це не надто турбує. Прохання працівників ЗМІ надати документи на підозрілий товар він проігнорував. Схоже, що жоден покупець не може в "Гроно-маркеті" сповна скористатись своїм законним правом переглянути документи на товар, аби пересвідчитись в його якості.

Журналісти викликали правоохоронців, аби ті зафіксували, що на торгівельних стендах є підозрілі алкогольні напої. Втім "стражі порядку" їхали на виклик 1,5 години, а потім навіть відмовились брати пляшки зі, схоже, підробленими акцизними марками на перевірку. 

Читайте також: Історія одного депутата: від «розливайки» до власника готелів і яхт

Працівники ЗМІ придбали кілька підозрілих пляшок зі спиртним і вирушили з ними до керівника управліня ДФС Наталії Єлової, аби вона дала свою оцінку наклеєним  акцизним маркам. Виявилось, що в цей час чиновниця чаювала за щирою бесідою з власником алкокартелю Петром Нестеруком.

Втім Наталія Єлова відмовилась приймати алкоголь на перевірку. Коментувати, як депутат міськради, торгівлю фальсифікатом у Луцьку відмовився і "нечистий" бізнесмен Петро Нестерук.

Схоже, що союз Нестерука з Єловою буде і надалі процвітати та труїти людей "шмурдяком", набиваючи свої кишені мільйонами. Адже чиновниця ДФС продовжує всіляко сприяти процвітанню алкокартелю депутата і захищати незаконний бізнес від перевірок та розслідувань правоохоронців.

Читайте також: Волинський депутат, який торгує "шмурдяком", за 20 тисяч гривень відкупився від фіскалів

Нагадаємо, що за обшуки на складах податківці взялися після того, як журналісти здійснили низку закупок у магазинах "Полісся-Трейд". Зокрема, вдалося придбати кілька пляшок горілки, акцизи яких виявилися підробленими. З цього приводу було порушене кримінальне провадження і навіть вилучили велику партію горілки з підозрілими акцизами. Проте суд цю горілку повернув власнику.

На судовому засіданні 11 квітня стало відомо, що подібні порушення виявляли не лише журналісти, а і фіскали. Зокрема, податківці теж купували підозрілий алкоголь у магазинах "Гроно", що належать Петру Нестеруку. Навіть штрафували депутата. До слова, штрафи обранець громади повністю визнавав і справно сплачував: двічі по десять тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter