Генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський образився на звинувачення депутата Волинської обласної ради Андрія Козюри щодо закриття  відділень в селах і обізвав того ідіотом.

Читайте також: «Укрпошта» відключає всі банківські термінали у своїх відділеннях

Так волинський депутат Андрій Козюра на своїй сторінці у Facebook написав пост-обурення щодо закриття поштових відділень на Волині.

«Друзі, чи знаєте ви, що у цьому році АТ «Укрпошта», планує закрити 300 сільських поштових відділень і скоротити понад 400 листонош у Волинській області.

Ці відділення та листоноші надають послуги на дому, доставляючи пенсії, друковані видання, товари та соціальні допомоги понад 160 000 волинян, які проживають у сільській місцевості!

Натомість, Уряд зобов’язує Державну компанію «Укрпошта» перераховувати пенсії на банківські картки пенсіонерам і відвідувати населені пункти двічі на тиждень за встановленим поштою графіком. Значить тепер, для зняття пенсій людям поважного віку доведеться їхати до міст, де встановлені банкомати або є стаціонарні банківські відділення, значна частина яких у Приватбанку і Ощадбанку, також закриваються!

Як вважаєте, зможуть пенсіонери отримувати свої пенсії  Як Вам така ініціатива уряду», − написав він.

Свій пост депутат проілюстрував скріном на якому порівняли зарплати керівника «Укрпошти» Ігоря Смілянського та експрезидента США Дональда Трампа з підписом: «У глави «Укрпошти» Смілянського зарплата виявилась у два рази вищою, ніж у Дональда Трампа». 

Ігор Смілянський з відповіддю на пост волинського депутата не забарився. Більш того, перейшов на особисті образи.

«Я дуже вибачаюсь.  Ви ідіот по життю чи за гроші? Ми боремось з цією постановою 277 Кабміну ініційованою Мінсоцем та Пенсійним щоб зберегти робочі місяця та здоров’я пенсіонерів. Чи Вам Юля раптом не ту методичку дала?», - написав він і додав, що його зарплата зовсім не така, як на оприлюдненій картинці. Більш того, він навіть показав нове відкрите сільське відділення. 

Читайте також: Як подати документи на субсидію у Луцьку без черг? Інструкція

До обговорення Ігор Смілянський запросив і керівника Волинської дирекції «Укрпошти» Івана Люсака.

«Іван Люсак, − поясни будь ласка цьому «товарищу», що якщо цифри заважають мислити, то треба якось з цим боротися», − зазначив Ігор Смілянський, натякаючи на невідповідність цифр щодо закриття відділень.

Натомість Андрій Козюра надав фото офіційної відповіді Волинської ОДА про те, що облдержадміністрація підтримує проект рішення про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для недопущення закриття стаціонарних відділень «Укрпошти» у Волинській області. Також ОДА повідомила й цифри щодо скорочення працівників пошти та закриття відділень.

«Згідно з інформацією Волинської дирекції АТ «Укрпошта», підприємство здійснить загальне скорочення штату у Волинській області, загалом − це понад 400 листонош. Додатково припинять роботу до 300 сільських поштових відділень», − йдеться у листі.

Іван Люсак додав, що Волинська дирекція не планувала у 2021 році закривати відділення.

«Це вимушений крок у зв'язку із запровадженням постанови КМУ 277. У випадку скасування постанови і надання можливості пенсіонерам (Волинська обл. − 105 тис. чол.) надалі отримувати послуги в Укрпошті, робочі місця і відділення будуть працювати», − каже регіональний керівник.

Читайте також: В Україні пенсії призначатимуть онлайн, а трудові книжки скасують: деталі

Нагадаємо, з 1 вересня 2021 року пенсії будуть нараховуватися більшості пенсіонерів на рахунки в банках, крім:

– осіб з інвалідністю першої групи;

– осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

– пенсіонерів категорії «80+»;

– одержувачів державної соціальної допомоги (особи, які не мають права на пенсію, та громадяни, які отримують допомогу з догляду).

Хоча раніше уряд переконував, що оформлення карткових рахунків пенсіонерам відбуватиметься на добровільній основі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook