На Волині зміняться межі районів, У 2 районах Волині шукатимуть мідь, Казнокрад і горе-експерт очолить волинський осередок БПП "Солідарність", На Волині державні водосховища хочуть внести до природно-заповідного фонду, Як луцькі "бізнесмени" розмитнювали машини з фальшивими документами, У Луцьку горіла квартира, в середині якої були діти – такими були головні новини Волині у вівторок, 11 вересня.

Читайте також: У Луцьку перекриють вулицю через ремонт тепломережі

У 2 районах Волині шукатимуть мідь

Державному підприємству "Українська геологічна компанія" хочуть надати в користування надра для геологічного вивчення родовищ руди міді саморобної.

Як пояснив депутат, голова комісії Василь Столяр, держава вже надала підприємству відповідні дозволи.

"Держава надала для проведення георозвідувальних робіт ДП "Українська геологічна компанія" дозволи для виявлення покладів міді", – зазначив Василь Столяр.

Казнокрад і горе-експерт очолить волинський осередок БПП "Солідарність"

Президентська партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" визначилась із новим очільником свого осередку у Волинській області. Найближчим часом на посаду має прийти Сергій Григоренко.

Новим керівником волинського осередку політсили Петра Порошенка, швидше за все, буде призначений Сергій Григоренко. Раніше він був визначною фігурою у місцевому осередку ВО "Батьківщина", але з ганьбою був викинутий з лав партії Юлією Тимошенко через антисемітські висловлювання.

Сергій Григоренко запам'ятався тим, що завжди ставився до міста і його мешканців без поваги. Він не раз зухвало обкрадав і дурив лучан, ніби знущаючись та насміхаючись над громадою.

На Волині державні водосховища хочуть внести до природно-заповідного фонду

Державні водосховища, які знаходяться на Волині хочуть включити до природно-заповідного фонду області. Йдеться про водосховища, які розташовані у Ковельському та Камінь-Каширському районах.

Як розповів депутат, голова комісії Василь Столяр, це необхідно зробити, аби унеможливити порушення. Так, попередньо зловмисники у водойми запускали рибу, аби "покращити умови її розведення".

"Вони взяли в Києві висновки про те, що їм дозволено це робити, ні копійки не платять державі, запускають рибу й за її ловлю беруть із людей гроші. Окрім того, одна з фірм проводила там чемпіонат України з ловлі риби в період нересту. Тому був складений протокол експертом із рибної інспекції про те, що не можна в період нересту проводити ловлю риби", – зазначив Василь Столяр.

Як луцькі "бізнесмени" розмитнювали машини з фальшивими документами

Луцькі фірми, що займались імпортом автомобілів, стали фігурантами кримінального провадження. Близько 50 підприємствам інкримінують ухилення від сплати податків, привласнення майна та підроблення документів. Займатись нелегальним бізнесом підприємцям допомагали працівники митниці, брокери та іноземні експортери. Організатори "брудної" схеми ввезення автівок, які завдали державі збитків на сотні мільйонів гривень, досі знаходяться в тіні.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та формування фіктивного податкового кредиту підприємствами – імпортерами транспортних засобів. Тут були задіяні працівники митниці, відповідальні за митне оформлення імпортованих автомобілів, уповноважені брокери та службові особи підприємств-експортерів, підприємств-імпортерів, підприємств реального сектору економіки, а також особи, що здійснюють транспортування автомобілів на митну територію України.

Читайте також: Волинянин переміг росіянина у фіналі міжнародного турніру з кікбоксингу (відео)

У Луцьку горіла квартира, в середині якої були діти

У Луцьку на проспекті Молоді, 10а сталася пожежа.

В одній квартирі на момент пожежі перебували діти з бабусею, а в іншій – двоє чоловіків. Коли почалася пожежа, всі вийшли на балкон і просили про допомогу. 

Як повідомили очевидці, постаждалі не могли вийти, бо в квартирах було дуже багато диму. 

За попередньою інформацією речниці волинських патрульних Ольги Бузулук, діти вже хотіли стрибали з балкону, однак рятувальники з медиками прибули вчасно. Також вона зазначила, що ймовірно загорілася перегородка між квартирами. 

На Волині зміняться межі районів

6 районів на Волині планують змінити свої межі. Причиною стало бажання деяких сіл приєднатися до об’єднаних територіальних громад інших районів.

Зокрема, Тоболи і Нові Червища хочуть в Приліснеську ОТГ, тобто з Камінь-Каширського району в Маневицький. Звірів та Дерно, що нині у Ківерцівському, можуть приєднатися до Липинської ОТГ Луцького району. А Старовижівські села Секунь та Буцин хочу існувати разом із Дубівською громадою Ковельського району. 

Загалом 11 сільських рад хочуть приєднатися до вже створених ОТГ. 

Зазначимо, що рішення не є остаточними. Це останні пропозиції, які центр місцевого самоврядування виніс на обговорення.

На разі добровільна децентралізація – на етапі об’єднання сільських рад. Тут діють лише декілька правил. Зокрема, громада має об’єднувати не менше п’яти тисяч мешканців, а ще бути фінансово спроможною. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter