Діти – це наше майбутнє: Волинський перинатальний центр відсвяткував першу річницю, Головного прокурора Волині звільнили (деталі), Обшуки на МП "Луцьк": викрили посадовців Поліської митниці на корупційній схемі на понад 100 мільйонів під час розмитнення авто (фото), На Волині дев'ятеро викладачів хворі на COVID-19, школи пішли на карантин, Директора КП "Волиньприродресурс" звільнили з посади, "Збільшуйте кількість кисню та ПЛР-тестів": Ігор Палиця проінспектував інфекційний госпіталь на Волині, "За майбутнє" – команда, яка об'єднала професіоналів задля кращого життя волинян (фото) – такими були головні новини Волині у п'ятницю, 11 вересня.

Читайте також: Авто розбите вщент: у селі під Луцьком автомобіль влетів у відбійник, є постраждалі (фото, відео)

Головного прокурора Волині звільнили (деталі)

Відсьогодні, п’ятниці, 11 вересня, Тараса Безрукого звільнено з посади керівника Волинської обласної прокуратури.

Новим прокурором стане Віктор Тимчук, який до цього часу працював першим заступником прокурора Чернівецької області.

Обшуки на МП "Луцьк": викрили посадовців Поліської митниці на корупційній схемі на понад 100 мільйонів під час розмитнення авто (фото)

Служба безпеки України викрила посадовців Поліської митниці Державної митної служби на створенні корупційної схеми під час розмитнення автомобілів.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники та слідчі спецслужби встановили, що фігуранти організували митне оформлення транспортних засобів із значним заниженням вартості авто. За попередніми оцінками, протиправна діяльність митників призвела до завдання збитків державі на майже 103 мільйони гривень.

Співробітники СБ України провели 23 обшуки на митних постах "Луцьк", "Рівне", "Дубно", "Сарни" Поліської митниці та місцях проживання фігурантів справи. Правоохоронці вилучили господарську документацію, номерні знаки автотранспортних засобів, митні та комерційні документи, засоби зв‘язку, комп‘ютерну техніка, що підтверджують незаконні оборудки під час митного оформлення автомобілів та завдані державному бюджету битки.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

На Волині дев'ятеро викладачів хворі на COVID-19, школи пішли на карантин

Дві школи на Волині перейшли на дистанційне навчання через зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Як повідомила начальниця управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна, на дистанційному навчанні перебувають два навчальних заклади: школа у Турійському районі та ліцей Любешівського району, де захворіло дев’ятеро викладачів.

Наразі на онлайн-навчанні знаходяться 403 учні та 20 класів.

Директора КП "Волиньприродресурс" звільнили з посади

11 вересня, з посади директора комунального підприємства "Волиньприродресурс" звільнили Василя Столяра.

Днем раніше, 10 вересня, депутатська комісія з питань комунального майна рекомендувала звільнити Столяра через його незадовільну роботу.

Так, Волинська облрада отримала інформацію про існуючі заборгованості підприємства перед КП "Управління будинком Волинської обласної ради" і ДП "Волиньторф".

"Збільшуйте кількість кисню та ПЛР-тестів": Ігор Палиця проінспектував інфекційний госпіталь на Волині

11 вересня, народний депутат України від Луцька, лідер політичної партії "За майбутнє" Ігор Палиця відвідав тимчасовий інфекційний госпіталь Волинської обласної клінічної лікарні, який знаходиться у селі Боголюби. Саме у цьому медзакладі, який був облаштований ще на початку весни 2020 року, лікують хворих з важкою формою коронавірусу.

Як розповів в.о. директора обллікарні, лікар-хірург вищої категорії Олександр Дудар, до роботи у медустанові залучили 225 працівників, з яких – 43 лікарі, 70 – медсестер, 55 – молодших медичних сестер та обслуговуючий персонал.

"За майбутнє" – команда, яка об'єднала професіоналів задля кращого життя волинян (фото)

У Луцьку, сьогодні 11 вересня, на площі у Замку Любарта відбулося представлення нової політичної сили "За майбутнє", лідером якої є народний депутат Ігор Палиця. Познайомитися зі своїми однодумцями, з новими обличчями й лідерами на форум в Луцьк з’їхалися кілька сотень прихильників політсили. На зустрічі учасники визначали найболючіші проблеми та питання регіону.

На форумі політичної партії "За майбутнє" були присутні і народні депутати, які разом із лідером Ігорем Палицею хочуть досягти кращого життя для українців. Зокрема, спікерами з’їзду були народні депутати України Ігор ГузьІрина КонстанкевичСтепан ІвахівВячеслав Рубльов, голова Жіночого руху "За майбутнє" Ірина Суслова, доктор медичних наук В’ячеслав Камінський та представники влади на Волині.

Читайте також: На Волині зросла захворюваність на COVID-19

Діти – це наше майбутнє: Волинський перинатальний центр відсвяткував першу річницю

11 вересня, у Луцьку урочисто відзначили першу річницю роботи Волинського перинатального центру. Потужний та унікальний для України медичний заклад розпочав свою роботу 12 вересня минулого року. У центрі з найсучаснішим обладнанням, вартістю понад 100 мільйонів гривень,
висококваліфіковані медики допомагають малюкам з'явитися на світ.

На будівництво медзакладу, який надає високоспеціалізовану перинатальну допомогу, у тому числі й діткам з екстремально малою вагою, загалом було витрачено понад 220 мільйонів гривень, з них зокрема, з них 117 – з обласного бюджету. Особлива заслуга у тому, що на Волині функціонує такий заклад належить Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", який фінансово підтримував центр та продовжує допомагати, а засновник фонду Ігор Палиця особисто лобіював виділення коштів на добудову медзакладу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook