Тим, хто зробив вагомий внесок у розвиток міста: у центрі Луцька відзначили почесних громадян; На Волині п'яний прокурор втікав від поліцейських; На Волині невідомі побили автомобіль потенційного кандидата в мери; "Ми повинні спільно розбудовувати наш університет": Ігор Палиця зустрівся із викладачами ВНУ; "Тут є щось особливе": у Луцьку виступав геніальний Василь Зінкевич; Чоловік, який обікрав обмінник у Луцьку, повернув гроші – такими були головні новини Волині 12 вересня.

Читайте також: У МОЗ повідомили, чи буде на Волині послаблення карантину

Тим, хто зробив вагомий внесок у розвиток міста: у центрі Луцька відзначили почесних громадян (фоторепортаж)

До дня 935-річчя славного міста Луцька на Театральній площі відбувся урочистий концерт, у якому нагородили тих, хто творив та продовжує творити історію міста – почесних громадян Луцька.

У святкових заходах взяли участі священнослужителі, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, помічник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Бизов, надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, депутати Волинської обласної та Луцької міської ради, члени виконавчого комітету Луцької міської ради, військовослужбовці та ветерани, які у різні роки відстоювали незалежність та боронили Україну, рідні та близькі військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та ООС, волонтери, почесні громадяни міста Луцька та інші небайдужі лучани та гості міста.

На Волині п'яний прокурор втікав від поліцейських (фото/відео)

Ввечері 11-го вересня на вулиці Героїв АТО у Нововолинську поліція наздоганяла авто, що не зупинилося на вимогу. У водія легковика виявили ознаки алкогольного сп’яніння і склали відповідний протокол через відмову проходити освідування.

Як виявилося, за кермом перебував Микола Троцюк – начальник Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

На Волині невідомі побили автомобіль потенційного кандидата в мери (фото)

У Володимирі-Волинському увечері 10 вересня невідомі особи напали на автомобіль депутата і потенційного кандидата на посаду міського голови Максима Клим’юка, коли він перебував усередині. Він звернувся в поліцію та наразі роздумує, чи буде тепер брати участь у передвиборній гонці.

Про випадок ОПОРІ стало відомо із соціальних мереж. Зокрема, у групі "Типовий Володимир" виклали інформацію про ситуацію та фото пошкоджень.

У коментарі ОПОРІ чинний депутат Володимир-Волинської міської ради Максим Клим’юк розповів, що напад трапився близько 21:30 після того, як він вирушив із дому. Він перебував в автомобілі із представницею громадської організації, із котрою співпрацює. Авто пригальмувало через появу іншої машини. У той момент, за словами Максима Клим’юка, з’явилися люди, які почали бити машину.

Читайте також: Луцькі стоматологи відправляться в зону бойовий дій аби допомагати військовим

"Ми повинні спільно розбудовувати наш університет": Ігор Палиця зустрівся із викладачами ВНУ

Вчора, 11 вересня, в актовій залі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч народного депутата, голови Наглядової ради, лідера політичної партії "За майбутнє" Ігоря Палиці із професорсько-викладацьким складом університету.

Під час цієї конференції ректор вишу Цьось Анатолій Васильович представив проект стратегії розвитку університету та заявив, що незабаром зміниться логотип вишу. Окрім того, він зачитав наказ Міністерства освіти і науки України про те, що Ігор Петрович Палиця став головою Наглядової ради університету та зазначив, що під його чітким керівництвом університет отримає потужний розвиток, зокрема у напрямку якості освіти, що є дуже важливим для студентів.

"Щиро дякую Вам, Ігоре Петровичу, що ви погодилися очолити Наглядову раду. Ми розуміємо, що з Вами наш університет отримає потужний розвиток", – зазначив ректор Анатолій Цьось, передавши слово народному обранцеві.

"Тут є щось особливе": у Луцьку виступав геніальний Василь Зінкевич (фото, відео)

З нагоди 935-ріяччя славного міста Луцька, в центрі міста відбулися урочисті заходи. Зокрема, після святкового вручення відзнаки "Почесний громадянин міста", на сцені виступав народний артист України, почесний громадянин Луцька Василь Зінкевич. Усі лучани та гості міста заворожено слухали спів виконавця та аплодували йому, щосили вигукуючи "Браво, маестро!".

Свій концерт Василь Зінкевич розпочав із символічної пісні "Розквітай, моя Волинь", яку він виконав разом із Волинським академічним хором, котрий до того виконував свої пісні зі сцени.

Читайте також: У Луцьку відкрили пам'ятник Анні Ярославні (фото)

Чоловік, який обікрав обмінник у Луцьку, повернув гроші

Чоловіка, який у Луцьку забрав з обмінника 10 тисяч доларів, розшукали. Про це повідомили в адміністрації обмінника.

Нагадаємо, чоловік здійснював обмін валюти і працівниця випадково дала йому більшу суму коштів, ніж це потрібно було (мова йде про 10 тисяч доларів).

Згодом, поліція розшукала номер телефону цього чоловіка.

"Він сам з міста Дніпро, в Луцьку був проїздом. Гроші він повернув, тож питання вирішили", – прокоментували в адміністрації закладу.

Волинська лікарка стала переможницею національної премії (фото)

Волинська лікарка Віта Скуляк стала переможницею національної премії "Жінка України 2020". Про це волинянка написала на своїй сторінці у фейсбуці.

Віта Скуляк працює лікарем-педіатром у Володимирі-Волинському. Вона стала переможницею спеціальної номінації «Заради життя» у національній незалежній премії.

"Так це було просто неймовірно класно! Шквал емоції, зовсім неочікувано, але водночас дуже приємно отримати дану винагороду! Я вдячна всім організаторам Національної премії "Жінка України", її засновниці за чудовий вечір, мати можливість буди серед видатних жінок України, які зробили вагомий внесок в розвиток нашої країни. Вдячна всім за підтримку, батькам моїх маленьких пацієнів – дякую, що довіряєте найцінніше – здоров’я та життя Ваших найпрекрасніших діток", – йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook