"Богдан" від Богдана": як кандидат на посаду мера Луцька Шиба загнав місто у борги; На Волині від коронавірусу померли шість людей; Об'єднали зусилля: два кандидати на посаду ректора ЛНТУ вийшли з перегонів на користь Ірини Вахович; Школи Луцька з 21 жовтня йдуть на канікули; У Волиньраді проходить унікальна виставка бурштину; Наживаються на людській наївності: Волинська облрада виступає проти грального бізнесу; Професори та доценти волинського вишу отримають почесні нагороди; Нове життя Старого міста": Луцьк отримав понад 16,5 млн гривень від ЄС для збереження пам’яток архітектури – такими були головні новини Волині 13 жовтня.

Читайте також: У селі біля Луцька перекинулась вантажівка (фото, відео)

"Богдан" від Богдана": як кандидат на посаду мера Луцька Шиба загнав місто у борги

Більш як 40 маршруток, які вийшли з-під конвеєра луцького автозаводу, гордо іржавіють на території Луцького підприємства електротранспорту і годяться хіба на металобрухт. А їм насправді не так і багато літ: усього лиш 13 років тому вони вийшли на маршрути, попрацювали років зо п’ять, а тепер вже геть непридатні. Останній автобус із взятих у лізинг "Богданів" виходив на рейс навесні 2014 року. Більш того, Луцьк не один рік виплачував борги. Повністю місто розрахувалося (включаючи штрафи) лише у 2016 році. І дякувати за це треба тодішньому Луцькому міському голові Богдану Шибі.

В одному з інтерв’ю Богдан Павлович у часи своєї каденції на посаді міського голови зазначав: він боїться зв’язуватися з грантами і міжнародними донорськими організаціями. Бо "безплатний сир буває лише в мишоловці". Зате не боявся він брати кредити. Так, з 2007 до 2009 року розпорядженням Богдана Шиби було оформлено три позики під гарантії міського бюджету на загальну суму 50 мільйонів гривень під 15% річних. Місто за ці кредити розрахувалося тільки у 2014 році.

На Волині від коронавірусу померли шість людей

За останню добу на Волині зареєстровано 164 нових випадки захворювання на COVID-19. Одужало – 67 осіб. Шість випадків хвороби завершилися летально (м.Луцьк – 2, м.Нововолинськ – 1, Ковельський район – 2, Рожищенський район – 1).

Нові випадки захворювання виявлено: м. Луцьк – 32, Луцький район – 8, м. Нововолинськ – 17, Володимир – Волинський район – 15, Горохівський район – 17, Іваничівський район – 2, Камінь-Кашинський район – 3, Ківерцівський район – 25, Ковельський район – 12, Локачинський район – 2, Любешівський район – 6, Маневицький район – 8, Ратнівський район – 7, Рожищенський район –6, Турійський район – 3, Шацький район – 1.

Читайте також: У Луцьку – аварія: легковик "наздогнав" мікроавтобус, рух – ускладнено

Об'єднали зусилля: два кандидати на посаду ректора ЛНТУ вийшли з перегонів на користь Ірини Вахович

Двоє викладачів Луцького національного технічного університету, які були зареєстровані як кандидати на посаду ректора, вирішили підтримати Ірину Вахович і зняли свої кандидатури.

Про це голова Волинської обласної ради Ірина Вахович повідомила на своїй особистій фейсбук-сторінці. У дописі вона подякувала своїм колегам – професору Віктору Рудю та кандидату технічних наук, доценту Ростиславу Редьку – за те, що вони зняли свої кандидатури на її користь.

Школи Луцька з 21 жовтня йдуть на канікули

Через стрімке поширення коронавірусу та відповідно до рекомендацій МОЗ, усі школи Луцька з 21 жовтня йдуть на канікули. Про це повідомила начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Проте, зі слів Лещенко, кожна школа має право приймати рішення про початок канікул. Тож у тих навчальних закладах, де ситуація гірша, можуть запровадити канікули раніше.

Читайте також: У місті на Волині від коронавірусу померла жінка

У Волиньраді проходить унікальна виставка бурштину (фото, відео)

У Волинській обласній раді, у холі на третьому поверсі, відкрили виставку бурштину. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Волиньради Ірина Вахович.

"Запрошуємо відвідати виставку бурштину у стінах Волинської обласної ради. Третій поверх. Перший аукціон з реалізації незабаром Волинь показала приклад прозорості видобування надр. Чекаємо серйозних поступлень у бюджет", – йдеться у дописі.

Наживаються на людській наївності: Волинська облрада виступає проти грального бізнесу (офіційне звернення)

З метою запобігання кризових явищ у сім’ях волинян, забезпечення духовно-морального розвитку та захисту здоров’я жителів Волині та відповідно до законів України, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради, обласна рада вирішила звернутися до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо заборони функціонування грального бізнесу на території України. Відповідне звернення прийняли сьогодні, 13 жовтня, під час позачергового сесійного засідання Волинської облради.

Читайте також: На Волині сталась аварія, молодий хлопець потрапив до лікарні

Професори та доценти волинського вишу отримають почесні нагороди

Три професора та два доцента Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з нагоди ювілею вишу отримають почесні нагороди. Відповідне рішення підтримали депутати Волинської обласної ради сьогодні, 13 жовтня, під час позачергового сесійного засідання.

Зокрема, було вирішено звернутися до Голови Верховної Ради України із клопотанням щодо нагородження науково-педагогічних працівників Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розбудову держави та з нагоди 80-річчя Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Грамотою Верховної Ради України професорів та доцентів.

"Нове життя Старого міста": Луцьк отримав понад 16,5 млн гривень від ЄС для збереження пам’яток архітектури

Виконавчий комітет Луцької міської ради отримав черговий транш ЄС у сумі понад 16,5 млн гривень на впровадження проєкту "Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна" Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства. Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Кошти буде спрямовано на завершення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури національного значення (монастир єзуїтів та башта Чорторийських з оборонним муром), на благоустрій, озеленення й освітлення прилеглої території, облаштування у підвалах колегіуму експозицій навчального процесу та лицарських обладунків ручної роботи. Також планується встановлення сучасного обладнання, що даватиме можливість відвідувачам зануритись у минуле за допомогою технологій віртуальної реальності та голографічних проєкцій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook