У Луцьку та районі зафіксували страшне дитяче захворювання; Трьох чоловіків, які побили та зґвалтували молоду дівчину на Волині, відпустили під домашній арешт; На Волині в аварії постраждав голова однієї з ОТГ; Нардепи створили нове міжфракційне об'єднання у Верховній Раді "Велика Волинь"; Неподалік від Луцька священник УПЦ МП, який стріляв по людях, незаконно вдерся до храму та впав з дзвіниці; Після шестирічної перерви на Волині виявили смертельну інфекцію, стан хворого вкрай важкий − такими були головні події Волині та Луцька у п'ятницю, 17 січня.

Читайте також: Змусили дивитися, як подруга конає: спливли деталі жорстокого вбивства волинянином двох дівчат (фото, відео)

У Луцьку та районі зафіксували страшне дитяче захворювання

У Луцьку та Луцькому районі все частіше фіксують випадки захворювання на скарлатину.

Від початку року у Луцьку зареєстрували вже два випадки небезпечної інфекції. Високі показники також у Луцькому та Камінь-Каширському районах.

Скарлатина – це одна із поширених дитячих некерованих інфекцій. Збудником є ß-гемолітичним стрептококом групи А, який викликає симптоми загальної інтоксикації (підвищення температури тіла, головний біль, загальна слабкість), ангіну та характерний висип на шкірі.

Висипання з’являється на 1-2 день хвороби та сконцентровані на згинальних поверхнях кінцівок, природних складках, передній і боковій поверхні шиї, боковій поверхні тулуба, животі. Чистий носогубний трикутник є характерною ознакою інфекції.

Спочатку на язиці з’являється білий наліт, проте за 4-5 днів він поступово зникає і язик набуває яскраво-малинового кольору з набряклими сосочками.

Лікування хвороби обов’язково включає курс антибіотиків, оскільки даний стрептокок може уражати нирки, суглоби, мигдалики. Пацієнти з тяжкими формами скарлатини, з ускладненнями та за епідемічними показами рекомендована госпіталізація.

Читайте також: Автомобіль розбитий вщент: на Волині зіткнулися два мікроавтобуси та вантажівка (фото)

Трьох чоловіків, які побили та зґвалтували молоду дівчину на Волині, відпустили під домашній арешт

Чоловіків, які на Волині зґвалтували молоду дівчину, відпустили під домашній арешт.

Засідання суду відбулося у Любешові 14 січня і тривало з 15 години та майже до часу ночі. Зрештою, суд відпустив ґвалтівників під домашній арешт. Додому їх доставляли під конвоєм.

Деталі будуть відомі згодом.

Нагадаємо, у середу, 20 листопада, до поліції із заявою про зґвалтування 22-річної доньки звернулася 45-річна жителька області. За її словами, у дівчини було побите обличчя, на шиї були сліди від удушення та повністю порваний одяг. Донька повідомила матері, що її зґвалтували та назвала ім'я кривдника, ним виявився 23-річний хлопець, житель с. Невір Любешівського району.

Читайте також: Повідомили деталі зґвалтування молодої волинянки

На Волині в аварії постраждав голова однієї з ОТГ

17-го січня близько 7:30 на трасі між Володимиром-Волинським та Луцьком в районі повороту до села Яковичі трапилася ДТП. Автомобіль збив чоловіка – голову Війницької ОТГ Сергія Вербицького.

Наразі Сергій Вербицький знаходиться у реанімації Володимир-Волинської лікарні в стані середньої важкості. Життю чоловіка нічого не загрожує.

Сергій Вербицький є членом політичної партії Укроп. Зі слів дружини чоловіка, він щодня на тому місці, де його збила машина чекає на маршрутку. Проте сьогодні, через погану видимість на дорозі сталася така ситуація.

Читайте також: Внаслідок зіткнення двох бусів та вантажівки на Волині постраждало троє людей (фото)

Нардепи створили нове міжфракційне об'єднання у Верховній Раді "Велика Волинь"

Народні депутати ІХ скликання створили нове міжфракційне об'єднання у Верховній Раді.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат від Волині Ірина Констанкевич.

Як повідомляє обранка громади, об'єднання отримало символічну назву "Велика Волинь", до складу якої увійшло 20 нардепів, серед яких і волинські – Ігор Палиця, Ігор Гузь, Степан Івахів, Вячеслав Рубльов, Валерій Стернійчук.

Читайте також: Волинські нардепи від групи "За майбутнє" підтримали проект державного бюджету

Неподалік від Луцька священник УПЦ МП, який стріляв по людях, незаконно вдерся до храму та впав з дзвіниці

У селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священник УПЦ МП Володимир Гелета серед ночі вибрався на другий поверх дзвіниці на території храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, що належить релігійній громаді ПЦУ, а коли його там заблокували, невдало стрибнув на землю і зламав ногу.

Про це йдеться в "Офіційній заяві з приводу незаконного проникнення в пам’ятку архітектури національного значення с. Жидичин", яку оприлюднили на сторінці "Чернецтво Волині" у фейсбуці.

Пригода, про яку розповідають ченці у заяві, трапилася вночі 17 січня.

"Храмова служба внутрішньої безпеки с. Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України с. Жидичин.

Невідомий, за допомогою драбини, проник у приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети", – йдеться у заяві.

Цією особою виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму села Жидичин Володимир Гелета. Цей священник раніше "прославився" тим, що стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму.

Читайте також: Аферисти взяли чималий кредит на волинянина

Після шестирічної перерви на Волині виявили смертельну інфекцію, стан хворого вкрай важкий

У 43-річного чоловіка, мешканця Локачинського району медики виявили правець.

Чоловіка госпіталізували в реанімаційне відділення 10 січня, на 10 день після отримання травми – обмороження ступні, що сприяло інфікуванню рани, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

У хворого серед симптомів були – біль м’язів спини, нижніх кінцівок та шиї, утруднення вимови, підвищення температури тіла, судоми. Отримав протиправцевий людський імуноглобулін, симптоматичне лікування триває. Стан хворого важкий.

Згідно з наданою медичною документацією, хворий щеплений за віком, в дорослому віці отримав щеплення проти правцю у 16, 30 років, останнє щеплення отримав в 2013 році.

За 11 місяців 2019 року в Україні зареєстровано 15 випадків правця, з яких один летальний. Останній випадок у Волинській області зареєстрували у 2013 році (Ківерцівський район).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook