«Дитина 5 годин «горіла»: на Волині померла 2-річна дівчинка, яку не прийняла лікарка; Міняють мережі: розпочали реконструкцію проспекту Волі; На Волині в пожежі загинув 56-річний чоловік; На Волині засудили працівницю банку, яка вкрала майже 450 тисяч гривень у клієнтів; Нардеп Ігор Гузь хоче перейменувати Володимир-Волинський − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 17 травня.

Читайте також: Керівниця підрозділу Держгеокадастру на Волині завдала державі шкоди на понад 25 млн грн

«Дитина 5 годин «горіла»: на Волині померла 2-річна дівчинка, яку не прийняла лікарка

У селищі Стара Вижівка Волинської області померла 2-річна дівчинка. Мати дитини у трагедії звинувачує медиків, котрі не змогли вчасно надати хворій допомогу. Про це розповіла мама покійної Катерина Курилюк.

За словами жінки, у її донечки Юліани у ніч на п'ятницю, 14 травня, різко підвищилась температура. Жінка за допомогою звернулась до сімейної лікарки, проте та відмовилась оглянути дівчинку та заявила, щоб батьки самостійно везли дитину до Старовижівської районної лікарні. 

«Я подзвонила до сімейної лікарки серед ночі, бо у дитини різко піднялась температура. Та не захотіла нас прийняти і сказала, щоб ми їхали в лікарню. Тобто щоб навіть не викликали швидку, а самостійно туди їхали. Ми приїхали. А тут нас оглянув черговий лікар. Я випросила дати дитині укол, щоб знизити температуру. Вони дали донечці укол та сказали чекайте до 9 години ранку, поки відкриється амбулаторія», – сказала Катерина Курилюк. 

За словами матері покійної дівчинки, вони посеред ночі із хворою дитиною чекали, поки медики о 9 годині ранку з'являться на роботі, щоб зробити необхідні аналізи. Проте Юліана так і не дочекавшись порятунку, померла у мами на руках. 

«Дитина 5 годин «горіла» через високу температуру. Вона померла так і не дочекавшись допомоги», – розповіла мати дівчинки. 

За словами Катерини Курилюк, вона уже звернулась до поліції з проханням розслідувати бездіяльність медиків. 

У Старовижівській районній лікарні пообіцяли згодом надати коментар.

У поліції Волинської області пояснили, що за фактом смерті дитини відкрито два провадження. 

«За фактом смерті 2-річної дитини відкриті два кримінальні провадження за статтею 115 та статтею 140 Кримінального кодексу України. Наразі триває судове розслідування, призначено ряд експертиз для встановлення причин смерті дитини», – повідомили у пресслужбі Нацполіції Волинської області.

Читайте також: Відійшов у вічність ветеран АТО з Волині, родині потрібна допомога (фото)

Міняють мережі: розпочали реконструкцію проспекту Волі, рух обмежений

17 травня тривають підготовчі роботи до перенесення інженерних мереж на проспекті Волі (ділянка від вулиці Шопена до вулиці Сенатора (непарна сторона)). Тут частково обмежений рух транспортних засобів.

На ділянці від Київського майдану в напрямку до вулиці Сенатора тривають роботи із влаштування паркомісць.

З 17 травня заплановано частково перекрити рух транспорту почергово по одній смузі на ділянці від Київського майдану до вулиці Шопена. Тут буде проводитися заміна інженерних мереж. Роботи заплановано виконати до 1 липня.

З 1 червня заплановано розпочати заміну дорожнього покриття на проспекті Волі на ділянці від вулиці Шопена до вулиці Сенатора. Під час проведення цих робіт буде дозволено рух лише громадського транспорту. Роботи заплановано виконати до 1 липня.

Відповідно до розроблених схем руху об’їзд буде здійснюватися вулицями Глушець та Коперника.

Читайте також: У місті на Волині – автотроща: легковик зіткнувся із вантажівкою (відео)

На Волині в пожежі загинув 56-річний чоловік

За минулий тиждень на Волині ліквідували 24 пожежі, з яких 2 – трав’яного настилу на площі понад 16 га, здійснили 4 виїзди на проведення аварійно-рятувальних робіт. Під час ліквідації пожеж виявлено тіло 1 людини.

16 травня о 05:21 надійшло повідомлення про пожежу в селі Гредьки Дубівської сільської громади Ковельського району: горів дерев’яний житловий будинок. На місці події працювали рятувальники 19-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Ковеля, працівники місцевої пожежної охорони сіл Облапи та Доротище.

На момент прибуття вогнеборців пожежа, що виникла в кухні, поширилася на меблі й хатні речі, сягнула перекриття й покрівлі.

На місці пожежі виявлено тіло 56-річного чоловіка з інвалідністю. Горіння ліквідоване. Обставини загибелі людини встановлюються. За попередніми даними, до пожежі призвело необережне поводження з вогнем загиблого.

Читайте також: Змокла і згубила взуття: на Волині розшукали заблукалу 3-річну дівчинку

На Волині засудили працівницю банку, яка вкрала майже 450 тисяч гривень у клієнтів

Працівницю «Ощадбанку» у Володимирі-Волинському, яка пів року привласнювала гроші кількох клієнтів, засудили до п’яти років позбавлення волі, але встановили 2,5 року іспитового терміну. Також вона має повернути 310 тисяч гривень, які привласнила.

Такий вирок 19-го квітня 2021 року виніс суддя Володимир-Волинського міського суду Андрій Каліщук.

Волинянка Анна Вовк почала працювати в одному з володимир-волинських відділень «Ощадбанку» у березні 2018-го. Жінка обіймала посаду провідної економістки сектору мікро-, малого та середнього бізнесу і, відповідно, мала доступ до даних клієнтів.

3-го жовтня 2019 вона вперше створила липове платіжне доручення і таким чином з рахунку одного з клієнтів перевела 22 370 гривень на інший, доступ до якого мала лише вона. Того ж дня жінка зняла 2 850 гривень готівки. Наступного дня економістка повторила операцію і зняла з рахунку того ж клієнта ще 12 630 гривень, цього разу обготівкувавши майже всю суму.

Через півтора місяця, 20-го листопада, крадійка, вочевидь, вирішила перестрахуватись і створила новий рахунок на чуже ім’я. Умовний власник, як йдеться у матеріалах справи, про це не знав. Надалі гроші Анна Вовк перераховувала саме на цю нову картку.

Ще двічі вона зняла гроші з рахунку все того ж клієнта – 22 тисячі за один раз та ще 252 гривні 55 копійок за другий.

Згодом порушниця перейшла на інших клієнтів. І відтоді вона привласнила кошти п’яти окремих підприємців, профспілки центру поштового зв’язку, профспілки Володимир-Волинського педагогічного коледжу, ТзОВ «Казка» і приватного підприємства «Володимир-Волинська заготконтора». Сума вкрадених з жовтня 2019 по травень 2020 грошей становить 447 тисяч 752 гривні 55 копійок.

Читайте також: На Волині працівниця банку привласнила чималу суму коштів

Нардеп Ігор Гузь хоче перейменувати Володимир-Волинський

Народний депутат Ігор Гузь ініціює перейменування міста Володимир-Волинський на Володимир.

Він вже записав звернення до Володимир-Волинської громади, а також планує спілкуватися з депутатами, – повідомила пресслужба парламентаря.

«Шановні мешканці славного великого, стародавнього, княжого Володимира! Як народний депутат України, який представляє місто в парламенті, я виступаю з ініціативою про відновлення історичної справедливості, а саме – повернення місту його славної назви «Володимир»! Переконаний, ми повинні пам’ятати свою історію. Адже сотнями років в усій Європі наше місто над Лугою знали саме за такою назвою. І тільки за часів Російської імперії, а далі – Радянського союзу, місту додали назву «Володимир-Волинський», – йдеться у зверненні нардепа.

«Звертаюся до міського голови й сьогодні вже оформив офіційне звернення, і до депутатського корпусу – підтримати цю позицію. Надалі буду звертатися до депутатів Волинської обласної ради, аби вони теж підтримали перейменування міста і восени, переконаний, український парламент поставить остаточну крапку й місто набуде назви «Володимир».

Дуже багато міст в Україні пройшли цю процедуру. Нещодавно побував у Переяславі, який десятки років носив назву «Переяслав-Хмельницький». Мешканці цього міста не стикнулися з серйозними юридичними, адміністративними проблемами після перейменування. Переконаний, це також не стосуватиметься і мешканців Володимир-Волинської, а згодом – Володимирської громади.

Знаю настрої в місті й переконаний, що переважна більшість мешканців громади підтримають цю ініціативу також і нам спільними зусиллями вдасться відновити історичну справедливість», – додав Ігор Гузь.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook