«Рок-н-рол – це стиль життя»: помер власник луцького «Майдану»; На Волині знову стрімко більшає кількість хворих та смертей від COVID-19; У школах Луцька будуть викладати християнську етику; Скільки у Луцьку укриттів та бомбосховищ − такими були головні події Волині та Луцька у неділю, 18 квітня.

Читайте також: У Луцьку відремонтують один з найбільших мостів

«Рок-н-рол – це стиль життя»: помер власник луцького «Майдану» (фото)

У Луцьку помер Ігор Хелемендик – бізнесмен, директор паб-клубу «Майдан», повідомив музикант Віталій Єганов.

«Сьогодні трагічна новина, помер хороший друг, Ігор Хелемендик. Вічна пам’ять, спочивай з миром друже», – йдеться у дописі.

Бізнесмену було 56 років. У 2020 році Ігор Хелемендик отримав відзнаку Ресторатор року. Він зумів створити у Луцьку культовий заклад, який полюбився людям та існує і досі.

«У закладі дотримуються правила «рок-н-рол – це стиль життя». Тут панує невимушена атмосфера свободи, вільних духом людей. «Майдан» складається з двох автономних частин – Перший Зал та Новий Зал.

Перший зал був створений та почав функціонувати 23 січня 1998 року, на місці, де на початку ХХ століття чех В. Земан тримав шинок.

Перший зал – це затишне місце відпочинку для любителів фольку. Тут можна спокійно передихнути під чарівні звуки скрипки, сопілки, акордеону та контрабасу.

Новий зал відкрив свої двері в грудні 2002 року. В Новому залі проходить безліч музичних та розважальних програм», – пишуть про заклад у мережі.

Читайте також: Розшукують свідків смертельної аварії, яку скоїв волинянин

На Волині знову стрімко більшає кількість хворих та смертей від COVID-19 (статистика)

Станом на 18 квітня в області всього зареєстровано 53 380 випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Одужало – 44 586 осіб (за останню добу – 156).

Летальні випадки – 905 (за останню добу − 6: м. Луцьк – 2, м. Нововолинськ – 3, Ковельський район – 1).

Методом ПЛР всього обстежено 207 501 особу, за минулу добу обстежено − 747 осіб.

За минулу добу на Волині зареєстровано 197 випадків захворювання на COVID-19.

Читайте також: У Луцьку вже сьогодні розпочнуть щеплювати вакциною від Pfizer/BioNTech

У школах Луцька будуть викладати християнську етику

Нещодавно відбулося чергове засідання Луцької ради церков, під час якого на рівні міської влади прийняли рішення із 1 вересня в усіх школах Луцька введуть факультатив християнської етики.

Окрім того, мер зазначив, що у планах влади міста у найкоротший термін розпочати роботу факультативу «Основи сім’ї».

«Ми бачимо, що сьогодні є величезна кількість розлучень серед людей. Зокрема і в молодому віці. Демографічна ситуація не є найкращою. На нашу думку, причина у тому, що багато молодих людей не готові до шлюбу. Тому члени Луцької ради церков виступили із пропозицією створити школу дошлюбної підготовки, яка буде безкоштовною для тих молодих людей, які захочуть прийти і послухати про це. Лекції будуть вести люди, які мають колосальний досвід в питаннях сім’ї.

Тож найближчим часом така школа почне діяти і для тих, хто бажає її пройти, та почути, як зберегти сім’ю у кризовій ситуації, як будувати стосунки, і відповідні спеціалісти будуть проводити такі заняття», – наголосив міський очільник.

Читайте також: На Волині батьки скаржаться на неякісне харчування у школах та дитсадках

Скільки у Луцьку укриттів та бомбосховищ (відео)

На території Луцької територіальної громади – 61-не сховище та 40 протирадіаційних укриттів. Про це розповів заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Анатолій Свірський.

Для укриття населення у Луцькій громаді загалом є 101 захисна споруда − це сховища та протирадіаційні укриття. Вони можуть вмістити від ста до шести сотень людей. «Стан 70-80% з них обмежено готовий до використання, а 30% − не готові», − розповів Анатолій Свірський.

На вулиці Винниченка, 25, що у Луцьку є сховище, призначене для укриття населення. Побудували його у 50-х роках минулого століття. Торік захисну споруду відремонтували, витративши з міського бюджету 180 тисяч гривень.

Тут посилене перекриття, додаткові шари арматури та ребра жорсткості, зроблено електрику, водопостачання, сантехніку, змонтований санвузол, зроблено косметичний ремонт, − розповів заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради.

«Укриття Луцької міської клінічної лікарні у випадку евакуації вмістить орієнтовно 600 людей», − каже директорка медзакладу Лариса Духневич. З її слів, до захисної споруди приносять списані речі.

Тут є ліжка, столи, медобладнання. Працюють санвузли, є вода, світло та запасний вихід. Бомбосховище підтримують у робочому режимі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook