Померла колишній головний бухгалтер луцької лікарні (фото), Повідомили, які міжнародні пункти пропуску відновили свою роботу на Волині, Працівницю луцького банку реанімували просто на роботі, Луцький спиртзавод дозволили купити львівській фірмі, На волинських пунктах пропуску не робитимуть експрес-тести на коронавірус – такими були головні новини Волині 21 серпня.

Читайте також: Розповіли, які обстеження волиняни можуть зробити безплатно, аби вчасно діагностувати рак

Померла колишній головний бухгалтер луцької лікарні (фото)

Відійшла у вічність колишній головний бухгалтер Луцької міської клінічної лікарні Галина Захарівна Вихрівська.

«Нажаль, маємо сумну звістку. На 74 році життя померла колишній багаторічний головний бухгалтер нашоі лікарні..

На посаді головного бухгалтера Галина Захарівна працювала з 1991 року. Минулого року пішла на заслужений відпочинок. Доброю колегою, фаховим спеціалістом, відповідальним керівником, доброзичливою людиною - такою залишиться у нашій пам‘яті покійна.

Колектив Медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади глибоко сумує з приводу смерті колишнього головного бухгалтера Галини Захарівни Вихрівськоі і висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Світла та вічна пам‘ять!», – йдеться у повідомленні.

Повідомили, які міжнародні пункти пропуску відновили свою роботу на Волині

Волинські прикордонники розповіли, через які пункти пропуску можна перетнути кордон з сусідами – Республікою Польща та Білоруссю.

Як проінформував начальник загону полковник Сергій Лозінський, донедавна пропуск через державний кордон України з Республікою Польща здійснювали лише через пропускний пункт «Ягодин-Дорогуськ».

Читайте також: На Волині трапилась аварія: від удару автівка перекинулась на бік (фото, відео)

Натомість 22 червня 2021 року відновив роботу міжнародний пункт пропуску «Устилуг-Зосин».

Водночас, станом на сьогодні українсько-білоруський кордон можна перетнути у пунктах пропуску «Доманове-Мокрани» та «Дольськ-Мохро».

«Решта пунктів, – пасажирські, автомобільні, місцеві та залізничні закриті у відповідності до карантинних обмежень», – зазначив Сергій Лозінський.

Працівницю луцького банку реанімували просто на роботі

У Луцьку в приміщенні банку знепритомніла працівниця, яку довелось рятувати медикам привтаної клініки та бригаді екстреної медичної допомоги.

11 серпня о 9 год. 21 хв. до центральної оперативної диспетчерської надійшло звернення в один з банків міста Луцьк з приводу втрати свідомості у працівниці. 

До приїзду бригади медичними працівниками приватної клініки, яка знаходиться поруч, проводився непрямий масаж серця. О 9 год. 25 хв. бригада  екстреної медичної допомоги прибула на виклик та негайно розпочала реанімаційні міроприємства. В 9 год. 32 хв. після 3 послідовних дефібриляцій та введення відповідних медикаментів відновлено спонтанний кровообіг. Станом на сьогодні пацієнтка перебуває на стаціонарному лікуванні в кардіологічному відділенні Луцької міської клінічної лікарні.

Луцький спиртзавод дозволили купити львівській фірмі

Компанія ТОВ «Вест Вей», яка «прописана» у Львові, отримала дозвіл від Антимонопольного комітету України на купівлю Луцького спиртзаводу.

Антимонопольний комітет України дозволив компанії ТОВ «Вест Вей» (Львів) купити Луцький спиртзавод за 54,7 млн грн.

"Надано дозвіл ТОВ «ВЕСТ ВЕЙ» (м. Львів, Україна) на набуття контролю над частиною суб’єкта господарювання − активами Луцького місця провадження діяльності та зберігання спирту, розташованих за адресами: м. Луцьк, вул. Ковельська, 67 та вул. Залізнична, 11, державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (м. Бровари, Київська обл)», – йдеться у рішенні АМКУ від 19 серпня.

Читайте також: На Волині виявили 10 ящиків контрабандних цигарок (фото)

Право на приватизацію даного активу за 108,48 млн грн на онлайн-аукціоні 30 березня виграло ТОВ «АС Інвест Груп» (Львів), однак відмовилося від підписання договору купівлі-продажу об'єкта. Відповідно, право на приватизацію спиртзаводу перейшло до наступного учасника аукціону, який запропонував найбільшу суму угоди – компанії «Вест Вей» з її ціновою пропозицією в 54,7 млн грн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, ТОВ «Вест Вей» зі статутним капіталом 1 млн грн зареєстровано в 2016 році, воно займається будівництвом житлових і нежитлових приміщень. Його кінцевий бенефіціар – Володимир Каїнський.

Згідно з інформацією на сайті «ProZorrо.Продажі», в торгах 30 березня брали участь п'ять компаній. Крім «АС Інвест Груп» і «Вест Вей», ТОВ «Рент авто Україна» (Львів) запропонувало 24,7 млн грн, ТОВ «Млинівський м'ясокомбінат» (селище Млинів Рівненської області) – 21 млн грн, а ТОВ «Інсула Кепітал» (Київ) – 20,7 млн грн.

Луцьке МПД налічує 1024 найменуваннь будівель, обладнання, рухомого та іншого майна, в число яких входять адміністративний та виробничі корпуси, спиртосховища, склади, майстерні, градирня, бардосховище та інші об'єкти загальною площею 11,29 тис. Кв. м.

Читайте також: У місті на Волині – аварія: зіткнулись Volvo та Mitsubishi (фото)

Компанія ТОВ «АС Інвест Груп» 30 березня виграла аукціон з приватизації окремого майна Луцького спиртзаводу (Волинська область) за 108,5 млн грн, що в 5,2 рази перевищило стартову ціну активу.

ФДМ у 2021 році запланував продати сім спиртозаводів, які на даний час входять до складу держпідприємства «Укрспирт». Це Борщівський (Тернопільська область), Караванський (Люботин, селища Караван і Барчани Харківської області), Липницький (Житомирська область), Новоборовицький (Чернігівська область), Іваньківський (села Іваньки і Поташ Черкаської області); Ковалівський (Тернопільська область) та Тростянецький (Вінницька область) спиртзаводи.

На волинських пунктах пропуску не робитимуть експрес-тести на коронавірус

У пунктах пропуску на Волині більше не робитимуть експрес-тестів на коронавірус.

Як поінформував начальник загону полковник Сергій Лозінський, з 5 серпня 2021 року у міжнародних пунктах пропуску припинили тестування громадян на COVID-19.

«Громадяни, які хочуть перетнути кордон, уже не матимуть змоги зробити експрес-тести на COVID-19 у зв’язку з припиненням робіт з облаштування спеціально обладнаних для цього місць», – пояснив спікер.

Окрім того, полковник зазначив, що при спробі перетнути державний кордон виявляли більш як півсотні випадків підроблених ПЛР-тестів. Серед правопорушників – і українці, й іноземці.

Читайте також: У Луцьку таксист ледве не збив пішохода (відео)

Водночас припинили тестування на COVID-19 безпосередньо у пунктах пропуску для того, аби не спокушати своїх же працівників до зловживання службовим становищем і його наслідків.

Зауважимо, що з 6 липня 2021 року у всіх пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю області розпочали роботу пункти тестування, в яких фахівці ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проводили швидкі тести на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 визначеним категоріям громадян.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook