На Волині горять відомі "Озерецькі бані" (відео), Тиск на людей за вказівкою президента: чому Савченко залишив Волинь без бюджету, Волиняни звернулися до голови ОДА з проханням про зустріч з Порошенком у Луцьку, Конфлікт у "Громадянській позиції" Гриценка на Волині розгорівся через "екс-регіоналів", Савченка закликали не саботувати роботу депутатів Волиньради – такими були головні новини Волині у середу, 9 січня.

Читайте також: П'яний волинянин-дебошир вигнав з дому дружину та дитину-інваліда

Тиск на людей за вказівкою президента: чому Савченко залишив Волинь без бюджету

На Різдво державна адміністрація лишила волинян без бюджету, подавши позов до суду. Відтепер незахищені верстви населення та їх підтримка залишились під знаком питання, адже доки триватимуть слідчі дії, зупиниться все фінансування.

Онкохворі, люди незахищених категорій не отримають фінансування з обласного бюджету. А все тому, що облдержадміністрація подала позов до суду про скасування рішення сесії від 20 грудня. Саме на ній депутати проголосували за бюджет 2019 року. Однак пропризедентські сили спільно з головою ОДА Олександром Савченком його проігнорували і вже 3 січня подали позов.

Ірина Вахович, голова бюджетної комісії обласної ради, вважає, що це пов'язано з передвиборною компанією.

Волиняни звернулися до голови ОДА з проханням про зустріч з Порошенком у Луцьку

Волиняни просять очільника Волинської ОДА Олександра Савченка забезпечити можливість зустрічі з Президентом України Петром Порошенком під час його візиту до Луцька, який запланований на 11 січня.

Про це йдеться у зверненні голови Волинської обласної організації політичної партії "Українське об’єднання патріотів – УКРОП" Вячеслава Рубльова.

Конфлікт у "Громадянській позиції" Гриценка на Волині розгорівся через "екс-регіоналів"

Вибори все ближче і стає все гарячіше. Про розбіжності в одній із партій у Волинській області публічно заявив ще донедавна член ради цього політичного осередку та голова Волинської партійної організації. 

ередвиборчі перегони розпочалися – відбуваються конференції, зустрічі, партійні форуми. На обласній партійній конференції політичної партії "Громадянська позиція" мали обрати, хто поїде на партконференцію у Києві вже 11 січня. Натомість член ради політичної партії "Громадянська позиція" у Волинській області Валерій Шварцкоп публічно заявив – спочатку у фейсбук-спільноті "Громадянська позиція" – Рожищенський район", а потім в студії телеканалу "Аверс" – не все пройшло спокійно. Чоловік у політиці не так давно – з 2015 році, до цього був волонтером. Опісля ж обласної конференції – у партійних перипетіях розчарований.

Читайте також: Лучан попереджають про небезпеку у зв'язку з пересуванням кортежу Петра Порошенка

Савченка закликали не саботувати роботу депутатів Волиньради

Депутати Волинської обласної ради звернулися із закликом до голови Волинської ОДА Олександра Савченка не саботувати роботу області.

Так, нещодавно Волинська ОДА подала позов до суду про скасування рішення про обласний бюджет на 2019 рік.

Натомість, в облраді запевняють, що бюджетний процес проведений радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту.

На Волині горять відомі "Озерецькі бані" (відео)

У селі Озерце, що  під Луцьком, виникла пожежа у відпочинковому комплексі "Озерецькі бані". 

У коментарі Першому у прес-службі ДСНС у Волинській області розповіли, що на ліквідацію пожежі було задіяно три машини. Близько 17.55 пройшла локалізація і ліквідація пожежі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter