Луцький територіальний центр соціального обслуговування – місце, де знедолені люди можуть відпочити душею, отримати підтримку та допомогу. Сюди звертаються безхатченки, люди з обмеженими можливостями і навіть ті, яким важко доводиться у житті.

Читайте також: Завдяки благодійнику волинський садочок отримав нове обладнання

Щороку кількість відвідувачів центру зростає. Разом із цим і розширюється спектр послуг, якими можуть скористатися соціально незахищені верстви населення.

"Людина, яка приходить до нас, може не лише пообідати, а й скористатися перукарськими послугами, помитися, випрати білизну, відвідати кімнату дарованих речей, повправлятися на тренажерах, пройти фізпроцедури", – каже керівник центру Галина Шатецька.

"Також у нас діє послуга соціальної адаптації. Люди, які вийшли на заслужений відпочинок, хочуть активно проводити життя – співати, танцювати, ліпити, шити, вишивати. Вони прагнуть реалізувати свої мрії, які, мабуть, ще з дитинства виношували. Тут пенсіонери спілкуються, забувають про свої болячки, продовжують життя", – додає пані Галина.

Для того, щоб відвідувачам територіального центру було цікавіше, за сприяння Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" для них обладнали кімнату для творчості й відпочинку. Тут присутня система караоке, зручні меблі, а ще можна насолодитися звуками водоспаду для відпочинку. Підопічні тепер радіють, бо мають ще одне місце, де можуть цікаво провести час і відпочити.

"Фонд придбав будівельні матеріали, меблі, побутову техніку. Ремонт кімнати ми робили своїми силами – білили, клеїли шпалери. Облаштували фактично за тиждень. У нас багато планів. Дякуємо Фонду, що завжди підтримує наші ініціативи. Відвідувачі центру активно взялися до роботи", – розповідає Галина Шатецька.

Читайте також: Поблизу Луцька з’явиться кілька унікальних зупинок

Навколо можна помітити різні фігурки з сіна, розвішані по кімнаті, також виготовляють обереги та сітки для бійців АТО.

Людмила Скібіцька відвідує територіальний центр вже два роки. Жінка щоразу приходить сюди із задоволенням й каже: тут знайшла нових друзів, а також з користю проводить свій вільний час.

З оновленою кімнатою буде ще цікавіше і приємніше тут перебувати. Люди сюди ходять відпочивати, а також відвідують екскурсії, майстер-класи проводять медитації.

Інспектор по трудовій адаптації та організатор дозвілля запевняють, що тепер ще більше будуть проводити цікавих занять для відвідувачів центру.

"Люди сюди приходять відпочивати і працювати", – каже інспектор по трудовій адаптації Оксана Крамар.

Тетяна Поліщук  – організатор культурно-дозвіллєвої діяльності каже, що спеціально обладнана кімната відкриє нові можливості, адже саме тут відвідувачі зможуть відвідати лекції, зустрічі, переглядати фільми. Та й подарований музичний центр стане в пригоді, оскільки серед відвідувачів є талановиті співочі люди.

Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" вже не вперше допомагає територіальному центру. Раніше благодійники облаштували харчоблок, душові кабіни та санвузол. За цей час за кошти Фонду додатково харчувалися понад дві тисячі осіб. Для того щоб комфортніше було працівникам, на кухні встановили кондиціонер, відремонтували і обладнали приміщення для миття посуду. А ще придбали медичну техніку для фізіотерапевтичного кабінету та нове обладнання на кухню: побутову газову плиту, електрожаровню, холодильники, посуд.

Читайте також: Мешканці Згоран на День села отримали приємні подарунки

У 2016 році з допомогою Фонду відремонтовано санітарну кімнату, якою можуть скористатися не лише ті, хто тренується в тренажерному залі, а й люди, які проживають у приватному секторі та не мають відповідних вигод. Крім цього, Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" допомагав забезпечувати людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, засобами особистої гігієни.

Луцький територіальний центр соціального обслуговування завжди відкритий для соціально незахищених верств населення.

Щоб скористатися послугами територіального центру, необхідно написати заяву в департамент соціальної політики і зібрати пакет документів. А ще люди, які не виходять зі своїх помешкань, теж можуть отримати послуги територіального центру: соцпрацівники носять їм обід, прибирають і допомагають в особистій гігієні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter