Колишній працівник Управління стратегічних розслідувань Волині Роман Коваленко оскаржує своє звільнення у Волинському окружному адмінсуді. Вимагає 100 тисяч гривень моральної компенсації та майже 45 тисяч гривень за час вимушеного безробіття.

Читайте також: Стало відомо, кому віз 700 тисяч доларів хабаря начальник митного поста «Ягодин»

Чоловік вважає, що його звільнили незаконно, повідомляє телеканал «Аверс», передає ІА Волинські новини.

Інтереси експравоохоронця на засіданнях представляє адвокат Олександр Лавренчук. З його слів, Роман Коваленко понад три роки пропрацював оперуповноваженим в Управлінні стратегічних розслідувань Волині.

У лютому цього року чоловік захотів змінити роботу та подав документи в Державне бюро розслідувань. Узяв на основній роботі відгул. Проте коли повернувся, отримав догану. За цим фактом в Управлінні провели дві перевірки, після чого Романа Коваленка звільнили.

«Мій довіритель Коваленко Роман був оперуповноваженим цього управління. Про бажання перейти в Державне бюро розслідувань на посаду також оперуповноваженого він повідомив своє керівництво, почав збирати документи, – каже адвокат. – Причому було багато працівників, які хотіли аналогічним чином перейти в іншу службу. Однак керівництво Управління стратегічних розслідувань почало чинити тиск, були погрози, переслідування, перешкоди, щоби унеможливити перехід працівників в іншу структуру. Зрештою було штучно ініційовано два службові розслідування стосовно мого довірителя, які з надуманих мотивів стали причиною його подальшого звільнення».

Читайте також: Ексдепутат Волинської облради, який торгував місцями на цвинтарі, отримав політичний притулок в Данії (відео)

Роман Коваленко вже три місяці без роботи. Тож хоче отримати через суд моральну компенсацію в сто тисяч гривень, а також оскаржує два накази начальника Управління стратегічних розслідувань Волині «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності» та наказ Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України «По особовому складу», яким його і звільнили. А ще хоче отримати заробітну плату за період безробіття, себто за три місяці – майже 45 тисяч гривень.

«Я вважаю, що такі дії серйозної правоохоронної структури є абсолютно неприпустимими, – переконаний Олександр Лавренчук. – Тому ми зараз оскаржуємо відповідні накази».

Однак в Управлінні стратегічних розслідувань Волині інцидент на камеру коментувати не беруться. Мовляв, поки справу розглядають у суді, оприлюднення будь-яких подробиць може зашкодити волинській феміді ухвалити об’єктивне рішення. Утім зазначили, що Роман Коваленко отримав лише зауваження в Управлінні стратегічних розслідувань Волині, де й працював. Проте яке саме, не кажуть.

А от звільнили чоловіка наказом керівника Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, що у Києві.

Читайте також: Дружина Лещенка, яка розважалася в Росії, влаштувала гучну вечірку у «Кузні на Рибальському» (фото, відео)



На засідання представники обох правоохоронних відомств не з’явилися. Натомість надіслали відзив на позов ексоперуповноваженого Романа Коваленка, через що судове засідання відклали.

Олександр Лавренчук зазначив, що після такого інциденту Роман Коваленко навряд чи захоче поновлюватися на посаді оперуповноваженого Управління стратегічних розслідувань Волині, лише домагатиметься моральної компенсації у 100 тисяч гривень, а ще майже 45 тисяч за вимушений прогул.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook