Блогер та відомий радіоведучий Дмитро Чекалкін, який є довіреною особою Петра Порошенка, завітав до Луцька з метою агітувати місцеву молодь проголосувати за чинного президента на виборах 21 квітня 2019 року.

Читайте також: Як на Волині представник Порошенка, який роздавав агітаторам гроші, попався на гарячому (Відео)

Аудиторію склали студенти Луцького Національного Технічного Університету, де й відбувалась зустріч з VIP-агітатором. До речі, студенти не горіли бажанням слухати дану персону, але їх змусив заповнити аудиторію ректорат. Варто нагадати, що агітація у закладах освіти заборонена.

Ідеолог Порошенка обрав ту саму риторику: Путін розділяє Україну, якщо Зеленський стане президентом – то Україну "розтягнуть на 95 кварталів", Зеленський сидить на кокаїні, "маріонетка Коломойського", не патріот і т. д.

Натомість він возвеличував досягнення і персону Порошенка за здобуття Томосу, відбудову армії, декомунізацію, дерусификацію та деолігархізацію.

Почувши лише перші "порохоботські" тези, студенти почали покидати аудиторію. У такий спосіб думаюча молодь висловила свою позицію до злочинців, які обкрадають, політиків, які мали шанс після кривавої Революції змінити все, але вподобились до  Януковича і його команди втікачів. Студенти, які залишились почали ставити агітатору незручні запитання про Порошенка, через що Чекалкін вирішив закінчити свій виступ.

Читайте також: У Порошенка опублікували відео, на якому Зеленського збиває вантажівка (відео)

Чекалкін агресивно звинувачував конкурента Порошенка у проросійських настроях, у безвідповідальності. Окрім того, він закликав Зеленського вибачитись за його жарти про автокефалію та Томос, за нібито висміювання Революції Гідності.

"Закликаю і вимагаю у Зеленського вибачитись за те, що він образив православних християн України у своїх гумористичних програмах", – сказав Чекалкін.

Втім, він не звернув уваги на те, що зараз Порошенко взагалі забув про Томос і православ'я, адже ці козирі не принесли йому відсотків на виборах у першому турі. Тому він перемкнувся на протестантські громади і активно агітує за себе там.

Чекалкін заявив, що бачив, як "Квартал 95" приймає кокаїн і заявив, що Зеленський також цим "грішив", а тому пішов здавати лише аналіз крові в приватну клініу (а не як Порошенко у необладнану для забору аналізів кімнату на НСК "Олімпійському",-ред).

Агітатор із завзяттям Гебельса розпинався про те, що "Зеленський за гроші Коломойського приведе Україну на забій до Путіна".

Взагалі тема лідера Росії для Чекалкіна була основною. Він заявив, що саме Путін стоїть за розколом в суспільстві США (між прихильниками і противниками президента Трампа), за розхитуванням ситуації у Великобританії (мова про Brexit), за сепаратизм у Іспанії (питання Каталонії), за громадськии протестами у Франції (виступи "жовтих желетів"). Довірена особа Порошенка навіть приписав Путіну втручання у вибори на Мадагаскарі. В цілому Чекалкін знгадував про Путіна набагато частіше, ніж про Порошенка.

Втім "ефект Путіна", на який так сподіваються у Порошенка, не спрацьовує. Зокрема це видно по реакції суспільства на скандальні білборди з президентами України та Росії. Українці розуміють, що успіхи Порошенка у боротьбі із Кремлем є надуманими, про що говорить теперішня ситуація на Донбасі та в Криму, ситуація із полоненими Москвою українцями.

"За 5 років президентства Порошенка зроблено більше, ніж за всі роки незалежності:  армія, автокефалія церкви, великі досягнення Гонтаревої у банківській сфері, декомунізація, дерусифікація, деолігархізація..." – перераховував заслуги Порошенка Чекалкін.

Незрозуміло лише, на кого розрахована така агітація:

- Всі знають про багатомільйонні злочини та корупційні схеми екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої за участі чинного Гаранта.

- Всім зрозуміло, що форсування здобуття Томосу було необхідне у якості  магніта для голосів виборців.

- Відбудова армії? Суспільство знає, як президент з друзями Свинарчуками розкрадав оборонний бюджет.

- Декомунізація і дерусифікація? Це досягнення Порошенка? За це взялись самі українці ще під час Революції Гідності та після неї.

- Можливо, деолігархізація є досягненням Гаранта... Теж ні. Адже він відкрито співпрацює з тим же Рінатом Ахметовим і допомагає йому збільшувати статки, заганяючи в зубожіння українців. Зрештою і сам Порошенко є найбільш яскравим представником вітчизняного олігархату.

Агітатор Порошенка Чекалкін своїм виступом лише продовжив сіяти розбрат у суспільстві і лити бруд на політичного опонента, що має неодмінно бути розглянуто правоохоронними органами.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook