Скандального ексдиректора КП "Волинське обласне територіальне медичне об'єднання" Волинської обласної ради, депутата Володимир-Волинської районної ради Сергія Ляшенка суд поновив на посаді.

Читайте також: Сепаратисти, куми, шахраї, рейдери, пройдисвіти: хто отримав чи купив місця у партії "Слуга народу"?

Про це на своїй сторінці повідомив нардеп Валерій Стернійчук.

Нагадаємо, 6 серпня 2020 року генерального директора комунального підприємства Сергія Ляшенка звільнили з посади у зв’язку із грубим порушенням трудових обов’язків. Проте наразі чоловік поновився на своїй посаді.

Додамо, що Сергій Васильович неодноразово потрапляв у гучні скандали, які і впали в око правоохоронцям. Виступаючи перед обранцями громади під час сесійного засідання 2016 року, претендент на таку відповідальну і почесну посаду – гендиректора комунального підприємства бив себе у груди й обіцяв усіляко турбуватися про здоров'я маленьких волинян та рятувати дитячі життя. Проте сталося усе не так. Чоловік прямо в медичному об'єднанні організував власний бізнес задля наживи. Сергій Ляшенко організував діяльність ТОВ "Єврорентген", який раніше належав йому, а потім він продав його своїй бухгалтерці та особисто контролював роботу найманих працівників, давав вказівки щодо використання фінансових ресурсів підприємства, регулював та розподіляв прибуток. З цих коштів чоловік купив новобудову, відпочинковий будинок на березі, авто для сина, земельні ділянки – і це не повний список покупок, які зробив Сергій Ляшенко, перебуваючи на посаді очільника медичного закладу.

Читайте також: На Волині звільнять очільників шести медзакладів

Раніше ж головному лікарю обласної дитячої лікарні інкримінували розкрадання державних коштів. А все тому, що лікар прийняв рішення встановити понад 70 вікон в санаторії "Дачний", де лікуються діти з інвалідністю. Тоді йому оголосили підозру у розтраті понад 400 тисяч гривень. Ніби-то посадовець підписав "липові" акти виконаних робіт, а лікарня заплатила за встановлення вікон у санаторії "Дачний".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook