У 2015 році Луцька міська рада абсолютно безкоштовно виділила бізнесмену та депутату міськради Андрію Покровському земельну ділянку у розмірі 1 гектар на вулиці В’ячеслава Чорновола, на якій за лічений час виріс сучасний ЖК "Казкова оселя", власником якого і є той самий обранець громади.

Читайте також: Депутата Луцькради закликали не фантазувати про політичний тиск та прозоро виплачувати зарплати

Для того, аби почати будувати багатоповерховий будинок, необхідно отримати спеціальний дозвіл у Держгеокадастрі про зняття поверхневого шару ґрунту. Проте, для "свідомого" депутата закон неписаний. Наплювавши на єдині для всіх правила, Андрій Покровський збудував шикарний сучасний житловий комплекс без відповідного дозволу від кадастру. Про це "Під прицілом" дізнався із власних джерел, наближених до депутата.

Як стало відомо журналістам, до депутата навідалася перевірка, яка вимагала в Покровського документи, котрі засвідчують те, що дозвіл на зняття поверхневого шару ґрунту на місці де стоїть "Казкова оселя" у нього є. Проте, "свідомому" начхати на закон та правила, встановлені державою. Він, як і раніше, ставить власні принципи та збагачення вище всього та навіть не намагається пояснити свій вчинок, а тим більше виправити помилку.

Читайте також: "Свідомий" депутат провально попіарився на проблемах Луцька

Додамо, що Статтею 168 Земельного кодексу України та статтями 48, 52 "Закону України про охорону земель" передбачено, що якщо діяльність призводить до порушення ґрунту на поверхні ділянки, власник земельної ділянки та землекористувач повинні здійснювати зняття, складування, зберігання поверхневого шару ґрунту та нанесення його на ділянку, з якої він був знятий (рекультивація), або на іншу земельну ділянку для підвищення її продуктивності.

Зняття та перенесення ґрунтового покриву власником або землекористувачем без отримання дозволу, так само, як і порушення порядку зняття, використання та збереження родючого шару ґрунту, не зважаючи на обсяг заподіяної земельній ділянці шкоди, тягне за собою  адміністративну відповідальність.

Читайте також: Луцький депутат отримав землю, маніпулюючи учасниками АТО

Нагадаємо, що дана земельна ділянка виділялася Покровському з благими намірами: у тексті рішення йшлося про те, що при укладанні інвестиційної угоди, згідно з якою 8% житлової площі має бути передано Луцькій міськраді для забезпечення житлом бійців АТО. Проте цей пункт рішення так ніхто і не виконав. Формально забудовника не можна зобов’язати це зробити.

У такий спосіб Андрій Покровський безкоштовно заволодів ділянкою землі, маніпулюючи питанням житла для учасників АТО. Зрозуміло, що усі квартири, які нібито мали виділятись захисникам вітчизни та їхнім сім'ям, будуть продані за ринковими цінами. Окрім того, будівництво відбувалось із серйозним порушеннями закону.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter