У дивовижну Країну Знань, де на кожному кроці на допитливе молоде покоління очікують справжні дива, покликав сьогодні срібнопереливний дзвінок, який сповістив про початок навчального року 4 млн 222 тисяч українських школярів і 2,8 млн студентів. Серед них уперше перетнуть шкільний поріг майже 406 тисяч школяриків-першокласників, і вперше сядуть за студентську лаву понад півмільйона студентів-першокурсників.

Освіта і наука є тими одвічними людськими цінностями, на яких сформувалася не одна могутня держава, вони стали головними пріоритетами в людському розвитку, підвалинами добробуту кожної людини і сім\'ї. Наша держава надає всіляку допомогу тим, хто, здобувши висоти необхідних знань, творитиме її майбутнє, вестиме її до когорти економічно розвинених країн. 19,5 тисячі українських шкіл віднині стануть надійним прихистком, другою домівкою для покоління, що розпростовує крила знань. Вперше за останні 10 років кількість першокласників невпинно зростає і цьогоріч збільшилася на 15 тисяч проти попереднього навчального року.

Міністерство освіти і науки України спільно з місцевими управліннями освітою розробляє Державну програму оптимізації мережі навчальних закладів, яка грунтується на достовірних демографічних прогнозах місцевості. Відтак українську середню школу очікує значне реформування, так само, як і вищу школу. Дорогу освітнім реформам має відкрити Верховна Рада України, прийнявши закони "Про освіту" та "Про вищу освіту".

Для найвищого керівництва держави День знань не тільки є світлим спогадом про дитячі та юнацькі роки, а й дороговказом у майбутнє, в якому молодим людям відводиться особлива роль будівничих. Вітаючи українську молодь із Днем знань, Президент України висловив переконання, що серед неї буде багато тих, хто прославить її на весь світ. "Це особливе і хвилююче свято ми неодмінно пов\'язуємо з прагненням до інтелектуального та духовного збагачення, гармонійного розвитку кожної особистості, утвердження України як високорозвиненої європейської країни", - підкреслив у своєму вітанні Глава Української держави.

Освічені люди, кваліфіковані кадри є основним багатством і перспективою держави, зазначив В.Янукович.

"Як Президент України своїми пріоритетами і завданнями національної безпеки бачу турботу про розвиток інтелектуального потенціалу нації, формування економіки, заснованої на знаннях", - наголосив Глава держави.

повідомляє ukrinform.ua